Loris Karius:– Laget holder målet trygt

Tyskeren mener laginnsatsen er grunnen til at han har fått så lite å gjøre så langt i Liverpool-karrièren.

25. nov 2016 kl 11.07 Arve Corneliussen

– Det er ikke bare backfireren som forsvarer seg, det starter fremme hos spissen. Han jobber hardt for å vinne ballen tilbake, og hvis ikke midtbanen hadde fulgt etter det presset når vi mister ballen, ville det blitt vanskelig for meg og backfireren, sier Karius til Liverpoolfc.com.

På sine syv første Premier League-kamper har tyskeren holdt nullen i to kamper, mot Manchester United og Southampton. Han har bare gjort to redninger per kamp i snitt i Liverpool-trøyen.

– Det er innsatsen hele laget gir som utgjør forskjellen.

Beholder konsentrasjonen

I kamper som på St. Mary's forrige helg, der Karius ikke trengte å gjøre en eneste redning, har han sine metoder for å unngå å bli ukonsentrert.

– Noen ganger får du bare ett skudd mot deg i løpet av en hel kamp, og da må du være klar. Du holder deg inne i kampen ved å snakke til forsvaret – du kan ikke koble av. Som keeper må du alltid være klar, enten du får null eller ti skudd mot deg, forklarer Karius.

– Noen kamper har du lite å gjøre, og det er ikke noe nytt. Det skjer selvfølgelig oftere her enn i Mainz, men det er ikke noe du kan trene på.

Sunderland

– Sunderland har nok en god følelse etter de vant forrige kamp, men vi tenker ikke på deres forrige resultat. Vi analyserer hva de gjør bra, og ikke så bra.

– Hvis vi spiller på vårt beste, tar vi tre poeng på hjemmebane. Vi må spille på vårt beste, slik at Sunderland møter en veldig, veldig tøff motstander.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]