Lar seg ikke påvirke av kritikerne

Daniel Sturridge fokuserer på det han er best til og beskriver seg selv som en lagspiller.

14. nov 2016 kl 00.20 Marius Rabben

England-spissen, som scoret det første da laget vant 3–0 over Skottland fredag, sier det er «urettferdig» at folk oppfatter ham som en god målscorer, men ikke lagspiller.

– Jeg føler at jeg bidrar for laget. Jeg har målgivende pasninger, jeg scorer. Jeg er ikke bekymret for hva andre sier om meg, forteller han, ifølge Liverpool Echo.

Fast på landslaget

I Premier League står han foreløpig uten scoringer så langt denne sesongen, men har kun fått starte fire av elleve runder hittil.

På landslaget er Sturridge imidlertid en fast brikke i startelleveren, og han har startet alle de tre kampene som midlertidig landslagssjef Gareth Southgate har ledet dem i.

27-åringen forklarer at rollen hans handler om å være den fremste spilleren på laget, og at det heller vil virke mot sin hensikt å flytte seg ned mot midtbanen.

– Jeg merker at når jeg kommer ned for å involvere meg i spillet, så er det ingen sentralt på topp, og det er viktig for laget å ha et oppspillspunkt.

– Jobben min er å score og skape

– Faller jeg dypere for å hente ballen og utfordre motstandere, er det ingen på topp, og det er der jeg skal være. Jeg må plassere meg i mellomrommet, true midtstopperne, presse dem og skape rom for andre.

– Det er derfor vi har en i 10-errollen, og det er Wazza (Wayne Rooney). Jeg må skape rom for ham. Faller jeg dypere i banen, hindrer det ham litt. Det dreier seg om posisjoneringsevnen og å bli involvert så mye som mulig.

– Jobben min er å score og skape ting for laget. Det handler om å være til stede i boksen, og det er der jeg er nødt til å være.

Nettkjenningen mot Skottland var åpningsmålet i kampen, og kom på en flott heading.

– Alle spisser ønsker å score mål, og det var herlig å gjøre det. Det første målet er alltid viktig i en kamp som det, og pasningen fra Kyle (Walker) var glimrende.

– Scoringer er det jeg elsker, men så lenge laget vinner er det alt som betyr noe. Man tar meg seg selvtilliten og ser fremover. Det var viktig for oss å gå utpå der og prestere så bra vi kunne. Taktisk fikk vi til det manageren ønsket, og vi fikk seieren.

Trives som England-spiss

Sturridge sier det er viktig for enhver spiller å ha manageren tillit, noe han har fått under Southgates ledelse.

– Han har stor tro på meg, og jeg forsøker å tilbakebetale så godt jeg kan. Skottland-kampen var viktig for oss, med et godt resultat, sier han.

Nå venter Spania i en storstilt privatlandskamp på Wembley tirsdag kveld, før han returnerer til Liverpool.

– Jeg mener det er viktig at vi viser vår type fotball, måten vi og manageren ønsker at vi skal spille på. Alt handler om å prestere. Men resultatet betyr også noe. Ingen ønsker å se oss tape. Ingen ønsker å se oss spille dårlig. Resultatet er veldig viktig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]