Dette er Liverpools nye sportsdirektør

– Det er ingen hemmelighet at jeg liker konseptet med en sportsdirektør, og jeg har jobbet under denne modellen tidligere, sier Jürgen Klopp om ansettelsen av Michael Edwards.

4. nov 2016 kl 11.00 Arve Vassbotten

37-åringen Michael Edwards blir forfremmet i en ny rolle som en del av en omorganisering i klubben, skriver Liverpool i en pressemelding.

Edwards vil med dette få hovedansvaret for utviklingen av spillere i klubben, og også identifisering av spillere man ønsker, kjøp og salg. Han får også ansvaret for å evaluere og implementere forbedringer på treningsanleggene.

Å sikre at klubben er best i klassen på å få spillere fra akademiet og inn på førstelaget, blir også en viktig oppgave for Edwards.

Stor rolle i å sette sammen troppen

«Han er en ekstremt talentfull fotballleder som har demonstrert sin store verdi for klubben. Både Jürgen og jeg vet at LFC vil bli sterkere som resultat av denne ansettelsen. Da Jürgen ble manager, var han klar på at den høye kvaliteten på spillerne var en viktig del av hans beslutning. Michael har vært en avgjørende brikke for å sette sammen troppen, og vi er sikre på at han er klar for å ta neste steg i karrieren», skriver FSG President Mike Gordon.

Edwards kom til klubben i november 2011, han har tidligere vært analysesjef og så ble han «director of technical performance» fra 2013 og fikk tittelen teknisk direktør i 2015.

– Jeg har vært en stolt del av driften av fotballstrukturen her i Liverpool, og det er en stor ære å bli spurt om å lede den framover i en ny rolle som sportsdirektør, sier Edwards i pressemeldingen.

– Jürgens tro og tillit i den jobben vi har gjort var en stor faktor for at jeg har akseptert denne posisjonen. Det er kritisk at vi alltid er fokusert på å utvikle og forbedre oss på alle områder.

Klopp har jobbet med sportsdirektør før

– Denne beslutningen er veldig positiv for oss og vil gjøre oss bedre og sterkere i prosessen med å bygge og holde på talenter i alle aldersgrupper. Utvikling er så viktig, og det gir mening å ha en posisjon som fokuserer på hvor vi kan forbedre oss.

– Det er ingen hemmelighet at jeg liker konseptet med en sportsdirektør, og jeg har jobbet under denne modellen tidligere og har bare opplevd det som positivt og fremtidsrettet. Michael er absolutt riktig person for dette. Han har kunnskapen, ekspertisen og personligheten til å blomstre i denne rollen, og jeg var overlykkelig da han fortalte at han ville akseptere rollen, sier Klopp.

– Det er også viktig at han har en fantastisk lag med folk rundt seg, som alle har spilt en viktig rolle i å sette sammen de talentene vi nå har i førstelaget, utviklingslaget og på enda yngre nivå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]