– Liverpool gjorde det veldig vanskelig for oss

Southampton-manager Claude Puel ble imponert over gjestene fra Merseyside.

19. nov 2016 kl 20.36 Einar Kvande

Puel innrømmet etter kampen at hans lag slet med å holde følge med Liverpool under den målløse kampen på St Mary's lørdag. Liverpool dominerte kampen fra begynnelse til slutt, og bare en kombinasjon av uflaks og udyktighet foran mål forhindret en ny seier for Jürgen Klopps menn.

– Jeg vet ikke om «glad» er det riktige ordet, men dette var et godt poeng for oss. Vi spilte mot et godt lag, med gode spillere, slo Puel fast.

– Det var vanskelig for oss å få til vårt spill i dag, og vi klarte aldri å holde på ballen. Men det var viktig at vi var disiplinerte, godt organiserte og spilte bra i forsvar, la han til.

– Det var veldig vanskelig å spille mot dette laget, for de elsker å holde på ballen, og de er veldig gode til å gjenvinne ballen når de mister den. Vi tapte tre poeng i vår forrige kamp, mot Hull på bortebane, men i dag mener jeg vi vant ett. Det var bra for mine spillere.

– Vi fikk aldri ro med ballen

Puel nektet for at hans lag gikk defensivt ut med vilje. Hjemmelaget hadde bare 35% ballinnehav i kampen, men Southampton-manageren mener det sier mer om Liverpool enn hans eget lag.

– Det var ikke vår taktikk, det var bare det at vi møtte et veldig godt lag.

Vi ønsker å spille god fotball hele tiden, holde på ballen og kontrollere kampen, men det var ikke mulig i dag.Claude Puel

– I første omgang fikk vi for eksempel aldri ro til å holde på ballen. Vi mistet den alt for fort. Det var vanskelig for oss å holde ballen i laget.

– Liverpool er et godt lag. De er fysisk sterke og teknisk gode også, og har en god lagånd. Du kan se at de elsker å ha ballen i laget, og jobber veldig hardt for hverandre. De er vanskelige å spille mot.

– Noen ganger må du forsvare deg. Vi ønsker å spille god fotball hele tiden, holde på ballen og kontrollere kampen, men det var ikke mulig i dag.

– Dette var et godt poeng, som mine spillere fortjente for sine gode holdninger, lagånd og defensive kvaliteter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]