Liverpool jakter Quincy Promes

Jürgen Klopp ønsker å forsterke laget med Spartak Moskva-vingen Quincy Promes.

19. nov 2016 kl 09.54 Einar Kvande

Det er James Pearce i Liverpool Echo som melder at Liverpool jakter den nederlandske landslagsspilleren Quincy Promes, og ønsker å kjøpe ham i januar.

Det er det faktum at Danny Ings er ute for resten av sesongen, samt at Sadio Mane blir opptatt med Afrika-mesterskapet i januar og februar, som har ført til interessen for Promes. En spiller som Pearce beskriver som rask og teknisk god, og som skal være komfortabel med å spille over alt i angrepsrekka.

24-åringen står bokført med imponerende 36 mål på 71 kamper for Spartak etter overgangen fra Twente i 2014. Han har gjort fem mål på ni kamper denne sesongen, for et Spartak som topper den russiske ligaen.

Promes blir imidlertid ingen enkel mann å få tak i, da han skrev under en ny kontrakt med Moskva-klubben i august, og denne avtalen strekker seg helt til 2021.

Spartak vil neppe gå med på et utlån av spilleren, og Moskva-klubben verdsetter ham til 25 millioner pund.

Promes ble født i Amsterdam, og startet karrieren i ungdomsavdelingen til Ajax, før ferden gikk videre til HFC Haarlem og FC Twente. Han fikk sin profesjonelle debut for Twente i 2012, og hadde deretter et suksessfullt låneopphold hos Go Ahead Eagles. Han gjorde 11 mål på 34 kamper for Twente før Spartak kjøpte ham for 15 millioner euro. Promes har vært toppscorer hos Spartak de to siste sesongene.

Tottenham har også vist interesse for Promes.

Pearce skriver at Liverpool fortsatt er interesserte i FC Rostov-angriperen Sardar Azmoun og Borussia Dortmund-vingen Christian Pulisic, men Bundesliga-klubben er ikke villig til å selge sistnevnte.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]