– Liverpool står sterkt om det kommer bud på Coutinho

Tony Barrett mener det er mange grunner til at Liverpool er i en helt annen posisjon nå enn da Xabi Alonso, Javier Mascherano og Luis Suarez ble solgt til Spania.

14. nov 2016 kl 21.05 Arve Vassbotten

Xabi Alonso, Javier Mascherano og Luis Suarez har alle forsvunnet fra Liverpool til Spania, og nå er ryktene heftige om at Barcelona har satt øynene på nok en av Liverpools stjernespillere, Philippe Coutinho.

Tony Barrett, som tidligere jobbet i The Times og nå jobber for Joe.co.uk, mener Liverpool står bedre rustet til å kjempe mot storklubben denne gangen enn ved de tre tidligere tilfellene.

«Av ulike grunner var Liverpools svakhet der til å bli utnyttet da Barcelona gikk etter Mascherano og Suarez, og Real kom etter Alonso. Uavhengig av hva som skjedde med forholdet til Rafael Benitez, måtte Alonso bli solgt sommeren 2009 fordi klubben måtte ta seg av gjelden sin. Det samme inntraff da Mascherano ble solgt 12 måneder seinere. Dette var ikke spillere som ble solgt til riktig tid, til riktig pris og med blikk på å reinvestere for å gjøre forbedringer, de var økonomiske ofre som var helt nødvendige», skriver Barrett, og minner om at de to spillerne ble solgt for totalt 50 millioner pund.

Av ulike grunner var Liverpools svakhet der til å bli utnyttet da Barcelona gikk etter Mascherano og Suarez, og Real kom etter Alonso.Tony Barrett
FORSVANT BILLIG:
FORSVANT BILLIG:   Da Javier Mascherano og Xabi Alonso ble solgt, var det fordi Liverpool trengte penger.

En lenge planlagt overgang

Barrett mener Liverpool på nytt var sjanseløse da Barcelona begynte å vise interesse for Suarez.

«Dette var en overgang landslagsspilleren fra Uruguay hadde søkt lenge før han gikk til dem, og noe hans agent, Pere Guardiola, hadde søkt å gjøre mulig i hver kontrakt han forhandlet frem. Utkjøpsklausul var et krav i hver kontrakt Suarez signerte.»

Suarez ble til slutt solgt for 75 millioner pund.

«Uansett, Suarez, som Alonso og Mascherano før han, lå til rette for å bli kapret. Det samme kan ikke sies om Coutinho. Liverpool er ikke lenger under økonomisk press. Under eierne Fenway Sports Group (FSG) har de gått fra å være på grensen til administrasjon til profitt på seks år, og er ikke lenger avhengig av økonomiske institusjoner. For første gang på altfor lenge, er de i en posisjon der de kan drive tilbake interessen for deres beste spillere.»

Ikke utkjøpsklausul

Barrett mener Liverpool nå står i en helt annen posisjon til å avgjøre selv om klubben ønsker å selge og til hvilken pris.

«At Coutinho ikke har en utkjøpsklausul styrker hånden videre», mener Barrett, og han synes Liverpool bør gi Coutinho en lønnsøkning men på klubbens egne premisser, og dermed ikke nødvendigvis ikke med en ukjøpsklausul.

Coutinho skal ha en lønn på rundt 80.000 pund i uka i dag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]