Spillerbørs:Lucas Leiva best på tøff dag

Lucas Leiva var naturlig nok preget etter flystyrten som kostet mange av hans fotballspillende landsmenn livet. Brassen kom seg imidlertid godt fra oppgaven og var etter vår mening Liverpools bestemann.

29. nov 2016 kl 23.11 Tor Sandø

Mignolet 7

Hadde en kjemperedning i begynnelsen av kampen og måtte også ty til sitt beste da Leeds hadde sin gode periode i andre omgang. Hadde et par situasjoner der han oppsøker situasjoner der han godt kan bli stående.

Alexander-Arnold 7

Nervene spilte nok en rolle for hans usikre spill i begynnelsen. Par bra involveringer i første omgang. Hadde kampens øyeblikk da han sendte av gårde innlegget som ga 1-0 ved Origi. Høyrebacken lover godt for framtiden.

Leiva 7

Hadde et emosjonelt minutts stillhet før kampen da lagene mintes de omkomne etter flystyrten i Colombia. Hadde en tøff kamp mot fysisk sterke angripere, men brassen kom meget bra fra oppgaven. Liverpools bestemann.

Klavan 6

Esteren møtte mye av de samme tøffe angriperne fra Championship-laget. Virket noe mer usikker enn sin midtstopperkollega og får poenget mindre.

Moreno 6

Gode initiativ offensivt i første omgang. Flere bra gjennombruddspasninger. Brukte ved flere anledninger farten for å løpe opp farlige situasjoner. Bedre i første enn i andre omgang.

Stewart 6

Sov på Leeds sin største sjanse i andre omgang. Jobbet og slet bra på midten på Anfields grønne gress. Gjorde dog ikke så mye ut av seg. Fikk seg en smell i hodet og måtte ut en knapp halvtime før slutt.

Wijnaldum 7

Hadde Liverpools største sjanse etter vel ti minutter. Flink til å jakte bakrommene. Hadde også de rødes største sjanse i begynnelsen av andre omgang da han traff stolpen. Nest sist på Woodburns mål.

Can 5

Kladdet skikkelig for tyskeren i dag. Alt for upresis i pasningsspillet og hadde noen grove ballmiss. Fikk mer fart på føttene i Liverpools gode periode mot slutten.

Ejaria 6

En slepen tekniker som spiller på det trygge. Også han hadde noen slurvete avleveringer, men kom seg greit fra oppgaven.

Mane 5

Heller ikke Mane hadde noen heldig dag i rødt. Prøvde og prøvde, men manglet det ekstra giret og lyktes med svært lite av det han prøvde på. Har fart, men ble faktisk overløpt ved flere anledninger. Virker ikke å være i form.

Origi 7

Fikk endelig hull på byllen da han kom bakfra og beinet inn 1-0 på det fantastiske overlegget fra Alexander-Arnold. Prøvde seg på noen løp i første omgang, men lite konstruktivt. Var lenge borte i andre omgang også, men var viktig da hjemmelaget økte tempoet mot slutten.

Grujic

Fikk spille overtidsminuttene og presset på for å hindre at Leeds kom seg til farlige sjanser mot slutten.

Woodburn

For et talent, for en opplevelse for 17-åringen da han beiner en presis pasning fra Wijnaldum i nettaket og avgjør kampen. Han er med det foran Michael Owen på listen over tidenes yngste målscorer i Liverpool. Stort. Mangler noen få minutter på å få poeng. Kommer til å få flere muligheter. Bevegelig og arbeidssom i Liverpools gode periode i det kvarteret som varte fra 1-0-målet og ut.