Ny U23-kamp for Joe Gomez:Målløst i Derby

Liverpool var klart best i bortekampen mot Derby mandag kveld, men klarte aldri å få hull på byllen.

28. nov 2016 kl 19.53 Marius Rabben

Bortsett fra en kort periode i andre omgang styrte Liverpool banespillet og slapp svært lite til bakover. Men den avgjørende pasningen i angrep var like lite presis som avslutningene.

– Vi manglet kvalitet på den siste tredjedelen, oppsummerte trener Michael Beale overfor LFCTV etter kampen.

Særlig før pause dominerte de røde spillet, og til tross for at sjansene likevel ikke kom på løpende bånd, skapte de mer enn nok til å slå laget som ligger nest sist i Premier League 2.

Tre poeng bak tabelltopp

Nærmest var Corey Whelan og Harry Wilson, men forsøkene ble begge stoppet av Derbys keeper. Wilson burde gjort det bedre da han ble spilt alene med keeper, mens Whelans lave avslutning fra kloss hold ble reddet.

BARE NESTEN:
BARE NESTEN:  Whelan fikk en stor mulighet, men klarte ikke overliste Derby-keeperen med et lavt skudd før pause.

Liverpool, som ligger på tredjeplass etter elleve runder, poenget bak Manchester City, tre bak Everton, fortsatte i samme stil etter pause – uten at det brøt opp Derbys gode, kompakte forsvarsarbeid.

Utover i andre omgang spilte isteden hjemmelaget seg bedre, og Liverpool-spillerne kunne takke keeper Kamil Grabara da polakken, som ikke hadde særlig mye å gjøre i løpet av kampen, viste seg frem og reddet etter at en Derby-spiller kom gjennom.

Beale kastet innpå spissen Toni Gomes i sluttminuttene, noe som bidro til et sluttpress på iPro Stadium, men Derby holdt unna og vil være godt fornøyde med ett poeng mot merseysiderne.

Joe Gomez fikk 90 nye minutter i aksjon, og dannet en forsvarstreer med Mamadou Sakho og Tiago Ilori. Trioen var dominant i første omgang, men viste noe slurv i andre. Whelan og Juanma spilte som vingbacker.

Liverpool: Grabara; Gomez, Sakho, Ilori; Whelan (M. Gomes 69), Chirivella (T. Gomes 86), Virtue, Juanma (Maguire 69); Wilson, Brannagan; Lennon. Benk: Firth, Williams

2. omgang:

Slutt!

90. min: De røde presser idet klokka passerer 90 minutter, og tre minutter er lagt til. Likevel sliter laget fortsatt med å sette hjemmelagets keeper på store prøver.

86. min: Toni Gomes kommer inn for Chirivella.

79. min: Derby er inne i sin beste periode i kampen. Bryson prøver seg fra snaut 20 meter, men skuddet går meteren over Grabaras tverrligger. Godt forsøk av kapteinen.

76. min: Vertene finner rom rundt og i Liverpool-boksen. Det påfølgende skuddet sklir av foten og går himmelhøyt over.

70. min: Derby kombinerer seg flott gjennom, og Elsnik får en enorm mulighet alene med keeper. Grabara, som har hatt lite å gjøre, er imidlertid med på dansen og redder strålende.

69: Dobbeltbytte av Liverpool: Whelan og Juanma går ut, Maguire og Madger Gomes inn.

58. min: Gomez tar en pust i bakken etter en hodeduell. Han er tilbake på banen etter et minutts tid.

53. min: Liverpool har kommet til to brukbare forsøk på kort tid, uten at Derby-keeperen har hatt særlige problemer.

49. min: Brannagan skyter fra god posisjon like utenfor boksen, men får ikke kraft i avslutningen.

46. min: Umiddelbart går de røde i angrep og skaffer et hjørnespark. Derby får ballen etter hvert unna.

46. min: Liverpool triller i gang de siste 45 minuttene.

Pause:

Selv om Liverpool har dominert, har ikke laget skapt all verdens med målsjanser. Det tok ikke lang tid før de røde fikk et godt grep på kampbildet, men den siste, avgjørende pasningen i angrep har ikke vært presis nok.

Hjemmelaget har slitt med å etablere et spill, og ikke truet Liverpools forsvartreer nevneverdig. Gomez, Sakho og Ilori spiller med selvtillit bakerst, og vingbackene Whelan og Juanma har vært delaktige fremover. Sistnevnte kommer til en del innlegg med variabel kvalitet, mens Whelan var nær scoring halvveis i omgangen.

Fremover var det stille i begynnelsen, men Wilson, Lennon og Brannagan har glimtvis markert seg på iPro Stadium. Wilson var nærmest scoring da han skjøt rett på keeper etter å ha kommet gjennom.

1. omgang:

45. min: Pause.

44. min: Igjen blir Gomez med frem. Han får ballen av Brannagan inne på Derbys halvdel, ser oppover og prøver lykken fra drøyt 30 meter. Keeper redder uten problemer.

39. min: Gomez er offensiv, avanserer med ballen og spiller frem til Lennon. Like utenfor boksen vender han raskt og skyter lavt, men får ikke klem på ballen. Ufarlig inn til keeper.

38. min: Flott spill av Liverpool sender Wilson gjennom, men avslutningen går rett på Derby-keeperen. Stor mulighet for rødtrøyene.

30. min: Det er mye nesten for de røde, som har vært klart best den første halvtimen, men slitt med å komme til gode sjanser.

22. min: En eminent redning hindrer Whelan fra å sende Liverpool i ledelsen. Vingbacken bruker bredsiden når han skyter lavt fra 8–10 meter, men Mitchell er lynhurtig nede og slår vekk ballen.

20. min: Hjemmelagets Camara tester skuddfoten fra distanse. Forsøket, som ikke er dårlig, går en drøy meter utenfor Grabaras venstre kryss.

16. min: Virtue, midtbanespilleren som scoret hat-trick i forrige kamp, kommer til Liverpools første avslutning på mål, men headingen reddes nokså enkelt.

16. min: Wilson slår corner mot Ilori. Derby får ballen unna.

10. min: Gjestene dominerer med ballen, og spesielt forsvarstreeren har ofte ballkontakt, men den siste pasningen har ikke vært presis nok fremover på banen.

6. min: Rolig åpning på oppgjøret uten sjanser hittil. Liverpool har ballen klart mest.

3. min: Som i forrige kamp bruker Liverpool en treer forsvaret, med Gomez, Sakho og Ilori. Whelan og Juanma opererer som vingbacker.

1. min: Derby tar avspark, og kampen er i gang!

Før kampen:

De røde ungguttene innehar tredjeplassen i Premier League 2 før møtet med Derby County på iPro Stadium, der førstelaget for øvrig avanserte i ligacupen i september.

Vertene har slitt betraktelig mer så langt denne sesongen, med kun to seire og to uavgjortresultater på de ti første rundene. Liverpool står med seks seire, én uavgjort og tre tap, og ligger tre poeng bak Everton på topp.

Avspark er klokka 20 norsk tid. Kampen vises direkte for abonnenter på LFCTV GO.