Liverpool U23 - Reading U23 2-0Mamadou Sakho scoret for U23-laget

Mamadou Sakho og Ben Woodburn gjorde målene da Liverpool U23 vant relativt komfortabelt 2-0 over Reading.

20. nov 2016 kl 13.25 Einar Kvande

– Den første halvtimen var trolig det beste vi har gjort denne sesongen. Ovie Ejaria, Kevin Stewart, Matty Virtue og Cameron Brannagan gjorde det alle bra. Vi var litt bekymret over at vi ledet bare 1-0 til pause, og det ble unødig spennende i en litt mer variabel andreomgang, uttalte manager Michael Beale til LFCTV etter kampslutt.

– Ovie hadde et strålende forarbeid til 1-0, og jeg var glad for at Ben Woodburn scoret igjen. Det vil gjøre underverker for selvtilliten hans. Cameron Brannagan var frustrert over at han ikke scoret da han skjøt i tverrliggeren, men han gjorde en meget god kamp i en uvant posisjon.

– Corey Whelan gjorde også en veldig god kamp. Han kan benyttes over alt i forsvarsrekka, noe som er en fordel når konkurransen er så sterk som den er, avsluttet Beale.

LFCTV slo også av en kort prat med Ovie Ejaria etter kampen.

– Dette var en virkelig bra kamp av oss. Spesielt førsteomgangen. Vi burde ha ledet med tre eller fire mål til pause, sa han.

Ejaria var involvert i den første scoringen, og spilte en god kamp.

– Jeg prøvde å se så mye til ballen så mulig, og skape sjanser. Jeg var nær scoring selv også. Michael Beale lar meg spille med stor frihet, noe jeg liker. Det går veldig bra nå, og jeg er med i førstelagsdiskusjonen. Jeg håper jeg er kommet for å forbli der.

Liverpool var ikke like dominerende i andre omgang som de var i første omgang, og spesielt det første kvarteret etter pause hang gjestene veldig godt med. Men Liverpool spilte seg gradvis inn i kampen igjen, og man ante at noe var i gjære når Cameron Brannagan dunket ballen i tverrliggeren fra kloss hold med et kvarter igjen å spille. Snaue ti minutter senere punkterte Ben Woodburn kampen, etter et godt innlegg fra innbytter Madger Gomes. Woodburns første forsøk ble parert av keeper, men han satte returen enkelt i mål fra en meters hold. I toppkampen i Premier League 2 i dag vant Everton 1-0 over Manchester City. Det betyr at Everton leder ligaen to poeng foran City og tre poeng foran Liverpool.

Sluttrapport

90.min: Ejaria med et godt innlegg fra venstre, men Woodburn taper duellen inne i feltet, og det blir bare corner for vertene.

90.min: Tre minutter er lagt til.

88.min: Innbytter Toni Gomes skyter like utenfor via et Reading-bein. Corner for vertene.

87.min: Liverpool med ny god kontring, men blir igjen for upresise i pasningsspillet.

86.min: Reading kommer frem på venstresiden, men Sakho får gjort en viktig inngripen og gitt en corner.

84.min: 2-0. Williams med en god ball til innbytter Madger Gomes. Sistnevnte legger inn fra venstre, og Ben Woodburn får to forsøk på å putte ballen i mål, etter at keeper gir retur på hans første forsøk fra kloss hold.

83.min: Nytt godt løp av Corey Whelan, men han smeller ballen opp på tribunen fra skrått hold.

80.min: Sideback Whelan er igjen med fremover, og skaffer Liverpool nok en corner, etter en stikker fra Woodburn.

78.min: Madger Gomes kommer inn for Cameron Brannagan.

75.min: Brannagan smeller ballen i tverrliggeren fra kloss hold, etter strålende forspill av Virtue og Ejaria.

70.min: Liverpool kontrer og kommer fire mot to, men pasningene er ikke presise nok og de røde skusler bort en stor mulighet.

68.min: Ejaria bommer på ballen rett foran mål på et godt innlegg fra venstre fra Juanma. Liverpool nær ved å øke ledelsen der.

66.min: Toni Gomes kommer inn for Brooks Lennon.

65.min: Cooper får sparket vekk ballen i siste øyeblikk i feltet foran Brannagan.

64.min: Godt løp og innlegg av Ejaria, men dessverre når keeper innlegget fra venstre før Lennon.

63.min: Mye Reading nå, og Barrett skyter utenfor fra distanse.

58.min: Reading får en corner, som heades over.

54.min: Reading er kommet mer med i kampen etter pause, og Sheppard kommer inn i feltet og skyter hardt utenfor fra god posisjon.

50.min: Reading med et godt angrep, som nær hadde gitt utligning. Grabara redder det lave skuddet, og returen header en Liverpool-forsvarer ut til corner.

46.min: Høyreback Whelan stormer fremover, og skaffer Liverpool en corner.

46.min: Jordan Williams kommer inn for Kevin Stewart. Det var avtalt på forhånd at de to skulle spille hver sin omgang.

Det er nesten utrolig at det står bare 1-0 til Liverpool etter en svært god første omgang, der de røde har dominert stort. Vertene har spilt seg til en rekke sjanser, men kun klart å få ballen i mål en gang. Det var midtstopper Mamadou Sakho som satte ballen i mål etter en retur fra keeper på Ovie Ejarias skudd. Det meste av spillet har foregått inne på Readings banehalvdel, og bare et par ganger har gjestene vært på visitter foran Kamil Grabaras mål.

Pauserapport

45min: Ett minutt er lagt til. Ilori gjør en tabbe, og Novakovic kommer seg fri, men Sakho gjør en god defensiv jobb og løper opp spissen.

45.min: Reading med sin beste sjanse i omgangen, når midtstopper Cooper skyter utenfor fra 16 meter.

39.min: Brooks Lennon prøver å finne rom for en avslutning, men feltet er tettpakket med Reading-spillere. Liverpool presser hardt nå.

38.min: Store Liverpool-sjanser etter corneren, men vertene klarer ikke å få ballen i mål etter klabb og babb i feltet.

37.min. Ejaria med et nydelig fremspill til Woodburn, men angriperens avslutning går rett på mål, og keeper slår ballen til corner.

33.min: Ejaria skyter over fra 20 meter etter en pasning fra Virtue.

32.min: Brannagan med et innlegg fra venstre som mangler adresse og går gjennom hele feltet.

31.min: Ben Woodburn med et godt innlegg fra høyre, men ingen får hodet på ballen inne i feltet.

30.min: Lennon skyter fra skrått hold, men keeper redder relativt enkelt.

26.min: Kevin Stewart header over på en corner.

24.min: Ovie Ejaria skyter like utenfor fra drøye 16 meter.

18.min: Kevin Stewart lager frispark utenfor hjørnet av egen 16-meter. Gjestene setter frisparket i muren.

16.min: Cameron Brannagan går ned i feltet i en situasjon med gjestenes keeper, men får ikke straffespark.

15.min: Gjestene med et godt innlegg fra venstre, men Novakovic får ikke kraft bak headingen.

14.min: 1-0 Ejaria kommer seg inn i feltet, og skyter lavt til høyre. Keeper må gi en retur, og Mamadou Sakho setter ballen i mål fra kloss hold.

13.min: Kevin Stewart skyter fra 20 meter, via et Reading-bein til corner.

12.min: Nesten for Liverpool når Woodburn legger inn fra høyre, men Brannagan når ikke frem.

11.min: Virtue finner Whelan på vei inn i feltet. Høyrebackens skudd blir blokkert til corner.

4.min: Ny corner, etter et godt Liverpool-angrep.

1.min: Liverpool går rett i angrep, og får en corner.

1.min: Gjestene i sine tradisjonelle blå og hvite striper tar avspark.

Liverpool ligger på tredjeplass i Premier League 2 foran denne kampen, bak Manchester City og Everton, som ligger henholdsvis fire og tre poeng foran de røde. De to lagene foran på tabellen møtes til innbyrdes oppgjør i dag.

Vertene stiller med flere spillere med førstelagserfaring; Mamadou Sakho, Kevin Stewart, Tiago Ilori, Cameron Brannagan, Ovie Ejaria og innbytter Jordan Williams har alle førstelagskamper for Liverpool.

Kaptein Cameron Brannagan skal spille i en noe uvant rolle til venstre i angrepsrekka, opplyser manager Michael Beale til LFCTV.

Harry Wilson er ikke i troppen, på grunn av en liten skade.