Vegard Heggem:– Man skal aldri si aldri, men jeg tror ikke Liverpool vinner ligaen denne sesongen

Vegard Heggem er mektig imponert over Liverpools start på sesongen, men den tidligere sidebacken tror ikke det holder helt inn for de røde.

14. nov 2016 kl 15.20 Einar Kvande

– Jeg er fortsatt usikker på Liverpools defensive kvaliteter. Det var mye snakk om venstrebackposisjonen før sesongen startet, og selv om James Milner gjør en kjempejobb, føler jeg at han er en reserveløsning, sier Heggem.

Rennbyggen mener at Jürgen Klopp må handle venstreback i januar, dersom det er en back tilgjengelig som er bedre enn de han allerede har i stallen.

– Finner Klopp noen som er bra nok, bør han vurdere å handle venstreback i januar ja, slår «lakselorden» fast.

NØDLØSNING
NØDLØSNING  james Milner har klart seg bra som venstreback, men Vegard Heggem liker ikke at Liverpool må ty til en nødløsning i forsvarsrekka.

En kar i de bakre rekker som har imponert den tidligere Liverpool-forsvareren er Joel Matip.

– Han har tatt omstillingen til engelsk fotball bra, og er i forkant. Han setter ikke seg selv i vanskelige situasjoner, så det ser veldig lovende ut så langt for hans vedkommende.

Sterke fremover på banen

Heggem mener imidlertid at det først og fremst er offensivt at Liverpool har imponert denne høsten.

– Flere av klubbens offensive spillere har utviklet seg, og tatt et nytt skritt på nivåstigen. Jeg tenker da på Roberto Firmino, Philippe Coutinho og Adam Lallana, som alle har løftet sitt spill ytterligere et hakk denne sesongen. I tillegg har Sadio Mané kommet inn og bidratt positivt.

– Totalt sett har dette ført til at laget holder et høyere nivå fremover på banen enn tidligere. At karer som Sturridge og Origi sitter på benken sier alt om valgmulighetene som manageren har.

Heggem var før sesongstart usikker på hvor god den defensive midtbanen egentlig var.

– Henderson og Can har klart seg bra nok, men jeg er fortsatt usikker på om de er gode nok på sikt.

Liverpool har det som må beskrives som et «overkommelig kampprogram» frem mot jul, og Heggem mener det er et berettiget håp om at de røde fortsatt kan toppe tabellen ved nyttår.

– Det som bekymrer meg er at det er stor avstand mellom toppnivået og bunnivået til dette Liverpool-laget, og at det ofte er mot antatt svakere motstand at laget har støtt på trøbbel tidligere. Det nytter ikke å studere terminlisten, og ta poeng for gitt, selv om spillet så langt gir grunn til optimisme.

Tricky på St Mary's

Til helgen er det Southampton på bortebane som er oppgaven for Jürgen Klopp og hans disipler. En kamp som Heggem synes ser litt tricky ut på papiret.

– Nå har jeg ikke statistikken i hodet, men noe sier meg at besøk på St Mary's har gitt litt blandede resultater de siste årene. Dette er en vanskelig kamp, men vi kan likevel ikke være fornøyd med bare ett poeng.

EUROPA
EUROPA  Totalt sett er det ingen fordel for Liverpool som klubb at man ikke er med i europacupene denne sesongen, mener Vegard Heggem.

Selv om Liverpool topper tabellen etter elleve kamper, har ikke Heggem tro på at Anfield-klubben vil bli kronet som ligamestere i mai.

– Man skal aldri si aldri, det så vi forrige sesong, men jeg tror ikke Liverpool vinner ligaen denne sesongen. Jeg tror det blir en av Manchester City, Chelsea eller Arsenal som stikker av med pokalen.

Heggem er også usikker på hvor stor fordel det er for Liverpool at man ikke deltar i europacupene denne sesongen.

– Det kan selvsagt være en fordel i form av mindre belastning på troppen når det gjelder reising og skader, men samtidig er spill i Europa en strålende arena for utviklingen til unge spillere, så det er ikke bra for klubben totalt sett at den ikke er med i europacupene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]