Liverpool U23 spiller kvartfinale i Lancashire Senior Cup i morgen:Michael Beale lover at turneringen skal tas på alvor

Etter å ha hatt walk over i de to første rundene i Lancashire Senior Cup, skal Liverpool U23 spille kvartfinale mot Burnley U23 på akademiet i Kirkby i morgen kveld.

22. nov 2016 kl 19.15 Einar Kvande

Cupkampen kommer bare tre dager etter at Micahel Beales mannskap vant 2-0 over Reading i Premier League 2. Liverpool har ikke deltatt i Lancashire Senior Cup de siste årene, og har ikke vunnet turneringen siden 2010, da de slo Oldham 3-0 i finalen. De har vunnet turneringen 11 ganger i klubbens historie. Morgendagens motstander, Burnley, har vunnet turneringen tolv ganger. Det samme har Bolton. Manchester United har gått til topps 14 ganger og Blackburn Rovers 18 ganger.

– Det er en kvartfinale. Fra utsiden ser nok ikke dette ut som den viktigste turneringen i verden, men vi er opptatt av at denne gruppen skal ta seg både til semifinalen og finalen, sier Beale til Liverpool Echo.

– Det er måten vi kan gjenskape en «førstelagsfølelse» på, hvor hver eneste kamp er veldig viktig. Vi kommer til å gjøre noen forandringer på laget. Vi får kanskje benytte et par spillere fra førstelagstroppen, mens et par av de vi benyttet i helgen ikke blir med.

– Vi har spillere i gruppen som er desperate etter å få spilletid. Toni Gomes kom innpå i siste kamp, og det gjorde Madger Gomes også. De legger litt press på meg.

Wilson kan være tilbake etter skade

Harry Wilson spilte ikke mot Reading på søndag, på grunn av en skade.

– Harry spilte ikke på søndag på grunn av en liten smell han hadde fått. Han kan være tilbake på onsdag. Om han ikke rekker onsdagens kamp, vil han være tilbake i spill på mandag.

– Når du mister en spiller som Harry, må du finne en løsning, for han har vært vår toppscorer og vår kaptein. Derfor måtte jeg be Cameron Brannagan gjøre en litt uvant jobb mot Reading, og jeg måtte flytte på Ben Woodburn også, og jeg undret meg foran kampen hvor målene ville komme fra.

– Det var hyggelig at Ben scoret, og Cammy innsats og energi var fantastisk. Det var mange som spilte godt. Av og til må du gi spillerne spesifikke oppgaver, så jeg vil kåre Cammy til vår bestemann i den kampen.

Beale fikk benytte førstelagsaktuelle spillere som Kevin Stewart og Ovie Ejaria mot Reading.

– Kev er en garanti for at laget slår fra seg, og spiller med mye energi og stor entusiasme. Han var litt sliten i pausen, tror jeg. Han så litt sliten ut, etter å ha kommet tilbake fra en liten skade. Han vil være i eller rundt førstelaget, noe som er bra.

– Jeg syntes Ovie tidvis var fantastisk mot Reading. Ovie og Kevin styrte midtbanen fullstendig, og det er ikke ofte du ser på dette nivået. De leverte tekniske detaljer på elitenivå.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]