Mot jobb på akademiet for Gerrard

Jurgen Klopp tror det vil gagne Gerrards managerfremtid om han starter i det små.

25. nov 2016 kl 00.14 Arve Corneliussen

Chris Bascombe i The Telegraph skriver at Steven Gerrard er nær å si ja til en trenerrolle ved Liverpools akademi. Andre trenertilbud skal ha havnet i skyggen da Gerrard fikk muligheten til å returnere til Liverpool. Han har blant annet nylig takket nei til å bli manager for MK Dons.

– I fremtiden har jeg drømmer og forhåpninger om å bli manager. Eller å assistere manageren, men det er mange år igjen til jeg er der, sier Gerrard ifølge avisen.

Jurgen Klopp tror det er lurt av Gerrard å ikke hoppe rett i en tøff managerjobb.

– Kanskje England kan få flere engelske landslagstrenere om de begynner å jobbe i starten, istedenfor i midten eller på slutten, sier Jurgen Klopp til samme avis.

Ifølge Bascombe har Klopp alltid vært positiv til å ha Gerrard i en trenerrolle. Nå vil han være under Alex Inglethorpe og Steve Heighway på akademiet.

Naken på trening

– I mine første år som trener i Mainz kunne jeg kommet naken på trening, og ingen ville merket det – men jeg gjorde faktisk ikke det. Det hjelper når folk aksepterer at du kommer til å gjøre feil, mener Klopp.

– Spesielt i Mainz hadde vi ingen rundt oss, og vi kunne kjempe litt uten publikums interesse. Ryan Giggs har hatt samme situasjon som Gerrard, hvor alle spør hvor han skal dra. Hvis du vil at disse spillerne skal lykkes som managere, ikke behandle dem etter de spillerne de var. Det er et lite råd fra en veldig gjennomsnittlig spiller, sier manageren.

– Å være en god fotballspiller er ikke alt du trenger for å bli en god manager, men det hjelper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]