– Nå er vi klare til å takle suksess

Ian Ayre mener Liverpool nå er i en posisjon der klubben kan vokse enormt om det også blir suksess på banen.

23. nov 2016 kl 10.56 Arve Vassbotten

– Da jeg kom hit for ti år siden, var det mye kritikk rundt det faktum at vi ikke hadde klart å kapitalisere på den suksessen som ble oppnådd på 70- og 80-tallet. Og derfor hadde vi endel å ta igjen. Man kan ikke ta igjen det uten å endre ting, og endringer fører med seg litt urolighet og utfordringer, sier Liverpools chief executive Ian Ayre til Business Post.

Han mener det er spesielt vanskelig med endringer i en klubb som Liverpool som har så rik historie, så stor medieoppmerksomhet og en enorm lidenskapelig fanbase.

Kan ikke stå stille

– Jeg skulle også selv ønske det var som i 1973 eller 1974, da jeg kom og sto i kø for å komme inn og sto sammen med kameratene for å se kampen. Men problemet er at hvis man ønsker det sånn, havner man bakpå. For de store gutta, de store konkurrentene, de store lagene, både her og i Europa, går alle raskt framover.

– Man får kritikk som klubb og som individ, og jeg forstår det, for folk bryr seg så mye om utfallet. De bryr seg så mye om produktet. Men når man gjør denne jobben må man gjøre det med viten om at man bærer med seg noe spesielt. Så lenge man har det i tankene, og så lenge du tar beslutninger og helhjertet tror at du gjør dem av de riktige grunnen og til beste for klubben, kan man egentlig ikke trå feil. Noen ganger gjør man likevel feil. Men slik er livet, er det ikke? Jeg vil gjerne møte de som aldri gjør noe feil, sier Ayre i intervjuet.

På tross av resultatene

Liverpool-sjefen mener utviklingen av nye Main Stand og andre grep klubben har gjort, gjør det enklere å vokse framover.

– Hvis vi får suksess på banen nå, er vi virkelig klare for det. Jeg vil påstå at da jeg kom hit for ti år siden, hvis vi hadde vunnet noe på det tidspunktet, var vi ikke klare for å kapitalisere på det. Vi ville ikke vært i stand til å levere det alle ville ønske som et resultat av å vinne. Vi ville ikke vært i stand til å vokse på grunn av en seier, fordi vi ikke ville klart å utnytte det. Det er vi nå.

– Hvis man ser på hvordan vi har vokst som business, hvordan inntekter og alt i Liverpool har vokst, har det på mange måter vært til tross for fotballen. Vi har ikke hatt suksess og likevel har vi nådd målene og tatt steg framover. Så hvis vi får suksess, finnes det ingen grenser, sier Ayre, som blir General Manager i 1860 München, når han gir seg i Liverpool neste år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]