Nytt regelverk:Nå skal bortesupporterne nærmere banen

Gode nyheter for bortesupportere - spesielt dersom Newcastle United skulle rykke opp.

10. nov 2016 kl 11.58 Arild Skjæveland

På baner som Stadium of Light i Sunderland og St. James’ Park i Newcastle er borteseksjonen helt oppe lengst unna gressmatta. Det blir det slutt på fra neste sesong. Minst én del av borteseksjonen skal fra nå av være nede med gressmatta, for å bedre stemningen på engelske stadioner, skriver the Telegraph.

Regelendringen kommer fra Premier League og daglig leder Richard Scudamore. Borteseksjonene må fra neste sesong flyttes, dersom de ikke er på nederste tribunenivå fra før. Liverpool har som kjent sin borteseksjon nede på Anfield Road End, og har dermed oppfylt kravene allerede. Stort sett alle stadionene i Premier League oppfyller allerede kravet. Old Trafford er muligens et av stadionene som må omplassere borteseksjonen.

UTSIKTEN:
UTSIKTEN:  Slik har utsikten vært fra borteseksjonen på Stadium of Light i Sunderland. Nå skal supporterne nærmere banen.

– Du ønsker ikke å bli plassert oppe i den tredje seksjonen, borte i hjørnet, dersom du er en bortesupporter. Nede på banenivå er enkleste måte å forklare det på, men på enkelte stadioner vil det måtte være et lite gap mellom hvor setene faktisk er, eller det kan være noe mellom tribunen og banen, på grunn av hvordan stadionene er bygd, sier Scudamore til Sky Sports.

– Det handler om atmosfære. En av de unike tingene med spillet, spesielt i England, er antall bortesupportere og lyden de skaper. Når et bortelag scorer, ønsker du den atmosfæren og stemningene mellom de to lags supportere, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]