Offensiv Can runder 100 kamper

Emre Can scoret med hodet mot Watford i forrige ligakamp, og har allerede notert seg for to ligamål fra sin midtbaneposisjon denne sesongen.

18. nov 2016 kl 11.40 Einar Kvande

Can har scoret i begge de to siste ligakampene. Først mot Crystal Palace, og deretter altså mot Watford.

– Målet jeg gjorde mot Watford, headingen, kom bare to dager etter at vi hadde øvd på det trekket under en treningsøkt, så det var fint å score det målet, sier Can til Liverpoolfc.com.

Med to scoringer har 22-åringen allerede gjorde like mange mål som han gjorde i hele fjorårssesongen.

– Jeg blir benyttet litt annerledes enn jeg ble forrige sesong. Jeg har en mer offensiv rolle nå, så jeg tror nok jeg kommer på flere løp inn i feltet, forklarer tyskeren.

– Jeg ønsker alltid å score flere mål. Målet er hele tiden å gjøre flere. Så det er flott at jeg er oppe i to nå. Det viktigste var uansett at vi vant begge kampene.

– Jeg spiller som nevnt i en litt annen posisjon denne sesongen, men forskjellen er ikke så stor. Jeg var mer midtbaneanker i fjor, mens jeg denne sesongen spiller mer i rommene mellom lagdelene fremover på banen. Det er fint at jeg kan beherske begge deler.

– Det å spille i en mer offensiv rolle mellom lagdelene betyr at jeg kan bli med mer fremover. Jeg liker det, men jeg liker også å spille anker.

100 kamper

Can vil runde 100 kamper for Liverpool i helgen, etter bare litt over to år på Merseyside.

– Det var jeg klar over faktisk, og det er hyggelig. Jeg husker når jeg kom til Melwood første gangen, og jeg husker min første kamp, noe som er hyggelig. Det er flott å nå 100 kamper for en så stor klubb. Det er en stor ære for meg.

- Jeg takker alle her i klubben, fansen, staben, staben bak staben, mine lagkamerater og trenerne. Jeg trives veldig godt her i Liverpool. Det er en stor klubb, som jeg liker å spille for.

– Jeg føler jeg blir bedre hele tiden. Jeg forsøker alltid å forbedre meg. Jeg tok et steg da jeg kom hit, men jeg visste ikke hva som ville skje. Nå har jeg mer erfaring, men det er egentlig ikke så mye som er annerledes. Jeg er bare litt eldre, og litt mer erfaren.

Nå føler Can at neste steg er å vinne sølvtøy med klubben.

– Det hadde vært perfekt, avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]