Ønsker å toppe tabellen også mandag morgen

Emre Can akter ikke å gi slipp på Liverpools posisjon på toppen av Premier League-tabellen uten sverdslag.

19. nov 2016 kl 10.52 Einar Kvande

Liverpool skal i dag forsøke å ta tre nye poeng, når de gjester Southampton.

– Det å holde seg på toppen av tabellen er god motivasjon, sier Emre Can til Liverpoolfc.com foran oppgjøret på St Mary's.

– Vi må vise oss frem i hver kamp fremover, og være konsentrerte hele tiden. Vi må gi alt i hver eneste kamp, fortsetter tyskeren.

– Det er hyggelig å toppe tabellen, men det er fortsatt tidlig i sesongen. Vi må fortsette slik. Det viktigste er at vi topper tabellen når sesongen er over. Men det skal spilles mange kamper før den tid, så vi må vise oss fra vår beste side i hver eneste kamp.

Can innrømmer at selvtilliten er i orden foran dagens kamp.

– Jeg er veldig glad for at vi skal spille en viktig kamp igjen. Hele laget ser frem til kampen. Vi gjorde det bra før landskampene, og vi ønsker å fortsette på samme måte ved å vinne kampene våre.

– Vi vet hva vi står for

Liverpool har bare tapt en av 14 kamper så langt denne sesongen.

– Vi føler oss likevel ikke trygge. Hver kamp i Premier League er viktig og vanskelig. Vi trener veldig hardt, og har et høyt nivå på trening.

– Det er viktig at vi spiller vårt eget spill i alle kamper. På trening jobber vi alltid med tanke på neste lag vi skal møte. Det er viktig for oss å vite om laget vi møter slår langt, eller foretrekker å bygge opp angrepene sine med småspill. Det må vi vite på forhånd, men det er uansett viktigst å spille ditt eget spill.

– Det snakkes kanskje litt for mye om flyt. Det viktigste er at vi kjenner oss trygge som lag, hva vi står for og hva vi kan utrette.

– Alle spillerne vet de må gi alt i hver kamp. Vi må vise oss frem i hver kamp. Det er hyggelig å vite at du har et sterkt lag, men vi må vise dette hver eneste uke. Det er viktig.

– Aldri lett i Southampton

Can karakteriserer dagens motstander, Southampton, som et sterkt lag.

– De er veldig farlige, og det er aldri lett å spille der, sier 22-åringen.

– Jeg mener de er bedre enn resultatene deres så langt tilsier. Jeg har sett flere av kampene deres denne sesongen. Spesielt de siste kampene. De er et godt lag.

– Vi må spille vårt eget spill nok en gang. Forhåpentligvis vinner vi, avslutter midtbanespilleren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]