Pausepraten er utrolig viktig for Klopp

Jürgen Klopp ser så mye fotball som mulig. Liverpool-manageren anser minuttene han har til rådighet i pausen som svært viktige.

17. nov 2016 kl 10.40 Einar Kvande

– Jeg tenker mye på fotball. Jeg kan ikke måle det. Jeg aner ikke når jeg slutter å tenke på fotball, innrømmer Klopp til Melissa Reddy i Goal.com.

– Jeg er ikke engang sikker på om jeg stopper å tenke på fotball når jeg sover. Jeg ser mye fotball også.

– Det er ikke enkelt å se fotball på TV i England forresten. I alle andre land i verden kan du se flere Premier League-kamper enn i England. Etter ett år her, vet jeg dette.

– Jeg ser mange kamper fra internasjonale ligaer. Vi har bedre tid til å gjøre det denne sesongen. Jeg liker også å følge med på The Championship. Det er en veldig tøff divisjon med mye god fotball. Lagene har god lagånd, noe som er flott.

– Det høres kanskje veldig trist ut, men livet mitt er fylt med fotball.

Viser situasjoner fra første omgang i pausen

Pausepraten er veldig viktig for Klopp som manager, og noen ganger kommer ikke pausen fort nok for ham.

– Noen ganger venter jeg virkelig på at det skal bli pause, slik at jeg kan få ordnet på ting. Pausen er veldig viktig. Den gir spillerne en pust i bakken og de kan få i seg drikke, mens den medisinske staben kan sjekke om alle er ok.

– Vi pleier å se på noen situasjoner fra første omgang, men vi benytter slike opptak kun når vi ønsker å nå frem med et klart budskap. Dersom vi ikke ser opptak, prater jeg bare med spillerne.

– Jeg liker pausene, for de er svært viktige. Leder vi 2-0 for eksempel, vet alle at kampen ikke er avgjort ved pause, selv om det noen ganger føles slik. Så det er en skikkelig utfordring å beholde konsentrasjonen, og gjøre de riktige tingene. Å stå på videre, og slike ting.

– Dersom man ligger under med 1-0, har vi en helt annen situasjon. Det er mange ulike scenarier man må gå gjennom. Jeg tror jeg har prøvd dem alle. Ligget under, ledet og så videre. Jeg liker å finne løsninger.

Budskapet når ikke alltid frem

Klopp føler at pausepraten han hadde i den tapte Europa League-finalen i Basel var en av hans beste noensinne, så det er ikke alt han prater om som når gjennom til spillerne.

– Jeg har ikke 100% suksessrate. Jeg syntes en av mine beste taler var i pausen i Basel! Det finnes ingen hemmelighet. Alle vet hvordan dette fungerer. Slik er det bare.

– Vi kan bare forsøke å hjelpe guttene. Vi kan gi dem råd og noen få regler. Vi kan gi dem muligheter, sjanser, og slike ting, men de bestemmer hva de tar til seg og når.

– Det virker fornuftig å gjøre ting sammen. Det virker fornuftig å ha god timing. Det virker fornuftig at vi er på bølgelengde som lag. Men spillerne må ta avgjørelsene ute på banen, og de må føle frihet til å kunne gjøre det.

– Dersom en spiller slår en dårlig pasning, ser han ofte på meg og lurer på hva jeg tenker. Det blir ikke riktig. Alle vet at pasningen ikke var god, men det er ikke fornuftig at jeg påpeker det, når det er så åpenbart. Så beskjeden er å holde seg inne i kampen, forsøke på nytt, forsøke alt.

Positiv stemning

– Vi ønsker gode resultater. Det er vi bestemt på. Vi er tålmodige nok til å akseptere at vi gjør feil på veien. Men vi kan ikke tillate at feilene definerer oss. Så vi ønsker å kjempe, vi ønsker å slå tilbake, og vi ønsker å kjempe mot feilene.

– Dersom lagkameraten din gjør en feil, må du hjelpe ham. Dersom vi som lag har gjort en feil, for eksempel ved å ha sluppet inn et mål på dødball, da må vi slå tilbake.

– Vi lå under 1-0 mot Swansea, og ønsket å slå tilbake. Vi så at dette ikke var noen perfekt kamp, men det var ikke noe problem, for det var mulig å få et godt resultat likevel.

– Det er dette vi har gjort frem til nå. Dette får vi kun til når vi føler at vi har støtte fra utsiden. Når du går rundt på stadion, når du går rundt i byen, føler du en positiv stemning. Dette kan vi benytte til å holde oss på sporet, være sterke og grådige ute på banen, noe som er enda en utfordring.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]