Pressekonferanse med Klopp:Klopp taus om Gerrard-rolle

Jürgen Klopp ble lei av alle spørsmålene om Steven Gerrard på dagens pressekonferanse, men sier døren står åpen for Gerrard på Anfield.

24. nov 2016 kl 12.51 Arve Vassbotten

Om Steven Gerrard:

Steven Gerrards bekreftelse på at han legger opp, ble første tema på pressekonferansen, og ble også et tilbakevendende tema gjennom hele seansen.

– Jeg har bare vært her i 14 måneder. Hvordan kan jeg være personen som kan si hvor stor person han er? Han er en fantastisk person, sa Klopp.

– Det er godt å høre at han er tilbake i byen. Jeg har ikke så mange minner om han, men jeg har sett noen kamper selvsagt. Men på LFCTV kan du se alle hans 186 mål.

På spørsmål om Gerrard nå vil være aktuell for en rolle i Liverpool, svarte manageren:

– Dette er ikke rommet der jeg snakker om dette, det handler ikke om dere personlig. Hvis vi offentliggjør noe, så snakker vi om det når det blir noe aktuelt. Inntil da er det ingenting å si.

Da det kom et nytt spørsmål om Gerrard, sa Klopp:

– Dere er åpenbart ikke fornøyd med spørsmålet fra sidemannen deres. Slutt å vær så entusiastisk om hans neste steg. I livet trenger man rom til å lære noe nytt. Jeg er ikke riktig person til å snakke om det, for dere kjenner han sikkert bedre enn meg. Men vi har alltid en åpen dør for han. Fra vår side, hvis han vil er det en åpen dør, og jeg er sikker på at han vil det. Hvis han vil endre karriere, så kan vi hjelpe han.

Hvordan vil du rangere Steven Gerrard blant internasjonale spillere?

– Hvem er toppspillerne du skal sammenligne han med? Hvor mange? Pele, Beckenbaur, Cruyff? Det er umulig å gjøre. Han var en veldig god spiller. Jeg har sett han spille live bare én gang, da vi tapte med Dortmund. Slutt å bruke meg til en historie om Gerrard, jeg vet ikke nok om han. Bare skriv om han, for han fortjener det. Bare ikke bruk mitt navn. Jeg er feil person å spørre. Jeg kjenner han og kan hjelpe han, sa en engasjert Klopp, før han på slutten av pressekonferansen la til.

– Noen flere spørsmål om dette?

Om perioden som kommer:

– Nå blir det mer og mer intenst for oss med antallet kamper i desember og januar.

– Sunderland har tatt seks poeng i sine to siste kamper, vi har bare tatt fire så de er favoritt, eller noe sånt. Selv da de tapte i starten av sesongen var det ikke noe soleklare tap. Så man må være klar for denne kampen, og ikke tenke på hva som skjer om en stund. Mye kan skje.

– Hvorfor skal jeg tenke på våre begrensninger. Vi vil ikke undervurdere Sunderland. Hvis en person på stadion undervurderer dem, er det den første feilen vi gjør. Hvorfor skal jeg tenke på forbedring fra start til nå, vi må jobbe videre med nye forbedringer hele tiden. Southampton-kampen var veldig viktig for oss, for før den fløt det veldig bra. Men så kommer denne kampen hvor man ikke scorer, men vi holdt oss inne i kampen fordi vi la ned jobben vi måtte. Hvis noen er skuffet etter den kampen om at vi ikke er øverst på tabellen, er det galskap. Hvis vi skal holde den posisjonen vi har nå eller klatre, må vi forbedre oss videre.

Om 40 kamper på rad uten samme mannskap:

– Det visste jeg ikke. Jeg trodde ikke vi hadde endret så mye. Det er ikke en plan som ligger bak, vi har ikke de store skadeproblemene nå. Det viser bare at vi bare tenker på neste kamp. Forrige kamp er over idet analysen er gjort. Man må se på styrkene og stilen til neste motstander, og hvem som kan hjelpe deg mest. Og åpenbart har vi valgt noen andre, men vi har ikke noen omvendt plan av «aldri å forandre et vinnende lag». Men det forundrer meg litt faktisk at det er sånn.

Om Defoe og Sunderland:

– Det er vår jobb å vise at alt er annerledes her, om de vinner andre steder i Premier League er det bra for dem. Men ikke her. Alle vet alt om Defoe. Han er rask, erfaren og en god spiss.

– En kamp mot Southampton er ikke et sted man skaper 20-30 sjanser, men vi hadde 5 veldig gode sjanser og det er et veldig godt tegn. Men Sunderland-kampen vil være veldig annerledes. De er et «parking the bus»-lag. Men sånn er ikke Southampton.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]