Pressekonferanse med Klopp:– Uansett vil jeg ha det siste ordet på overganger

Jürgen Klopp om ny sportsdirektør, skadesituasjonen og de ti første kampene.

4. nov 2016 kl 11.27 Arve Vassbotten

Fredag formiddag møtte Jürgen Klopp pressen før møte med Watford på Anfield på søndag.

Om ny sportsdirektør:

– Jeg prøver å forstå hvorfor dette blir gjort til en så stor sak, men hvis man har den rette personen i en klubb må man bruke den personen på riktig måte. Uansett hvem som bringer en spiller til bordet, er det mye å se på og snakke om og uansett vil jeg ha det siste ordet. Hvis noe er galt med overganger, er det mitt ansvar. Men det er mange personer involvert i all jobben vi må gjøre før spilleren er her. Så det var lett å gjøre denne beslutningen. Over alt i verden jobber klubber som dette. Korte veier, kjappe beslutninger og kunnskap om å ta de riktige beslutningene, og fra nå av er Michael Edwards sportsdirektøren som skal ta den rollen.

– Ian Ayre har vært viktig i kontraktsforhandlinger. Jeg er ikke involvert i samtalene med agentene. Vi forsøker å lage en struktur for framtiden for Liverpool. Denne klubben har endret strategi 3-4 ganger på grunn av nye managere, som skal endre alt. Vi prøver å skape en situasjon der alt rundt er perfekt, og hvis man bytter manager så er alt rundt på plass. Dette er ikke noe enmannshow. Jeg er spesialist på fotballdelen, men jeg er ikke spesialist på økonomi osv.

Om kampen mot Watford før jul i fjor:

– Det var et veldig bra juleselskap etterpå. Laget har heldigvis endret seg mye siden den gang. Men Watford har kanskje endret seg mer enn oss både med manager, spillere og system. De spiller annerledes enn veldig mange andre lag i ligaen. Vi er i en god periode nå, og må vise at vi fortsatt er i en god periode. Det er fortsatt positiv atmosfære rundt LFC og vi må utnytte det. Men det er en vanskelig kamp. Det er et sterkt lag med en erfaren manager, og vi trenger alt vi har for å vinne.

Om Ings:

– De siste to ukene så alle at han var på rett vei, men slik er fotball. Men nå er det en positiv historie igjen, for nå begynner han rehabiliteringen. Laget reagerte slik alle gjør når noe fælt skjer med en venn. Han var veldig nær de siste ukene å komme på laget igjen. Nå er det tid for å jobbe med comebacket.

Landslagspausen:

– Jeg trenger ikke pause. Men det er ikke så mange spillere igjen her. Da jeg kom hit hadde spillerne pause noen dager, og jeg endret det. Men nå forstår jeg bedre Premier League og man trenger noen pauser, så de første dagene har jeg gitt spillerne fri, men de har program de må følge. Men gir ikke mening å trene med 5-6 spillere. Fra søndag når de første spillerne returnerer, starter forberedelse til neste kamp.

Sykdom:

– Det har vært litt sykdom med Milner, Can og Gigi, men det var bare kortvarig og alle er klare igjen nå. Men når noen blir syke, sender vi dem rett hjem.

Om mange målscorere:

– Jeg er glad for alle mål. Jeg er glad for å se at vi scoret to mål på dødballer, og ikke slapp inn noen på dem sist kamp. Vi følte oss veldig positive etter forrige kamp. Denne kampen er veldig annerledes, så vi har hatt mye å gjøre siden den gang. Vi må finne løsninger før vi får problemer.

Om de første ti kampene:

– Jeg er ikke overrasket over hvor mange poeng vi har, men jeg har ikke satt noe mål på forhånd om hvor mange vi skulle ha. Alt jeg tenker på er neste kamp.

Om ikke å være med i Europacupen:

– Det eneste jeg tenker på er at Watford heller ikke reiste denne uka. Vi må holde oss aggressive og gjøre de riktige tingene på riktig tidspunkt. Vi må bruke den ekstra tiden til trening.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]