Sadio Mané – best på Anfield

Senegaleseren har plukket flest målpoeng i hjemmekampene, noe han også gjorde i Southampton.

24. nov 2016 kl 23.10 Arve Corneliussen

0-0-kampen mot Manchester United er den eneste på Anfield han ikke har scoret i. Fordelt på de fire andre hjemmekampene har han scoret fem mål, og slått to målgivende pasninger.

Det eneste bortemålet han har scoret for Liverpool i Premier League var i debuten mot Arsenal. Etter det har han spilt fem bortekamper, og gått målløs av i alle.

Forrige sesong scoret Mané elleve Premier League-mål. Fire av dem kom på bortebane, og sju kom hjemme. Han slo seks målgivende pasninger, og fire av dem kom på hjemmebane. Han spilte 19 kamper hjemme, og 18 kamper borte.

2014/15-sesongen ble det 30 kamper i den stripete trøyen for senegaleseren. 16 av dem på eget gress, hvor han scoret syv mål og slo to målgivende pasninger.

På bortebane spilte han 14 kamper, scoret tre mål og slo én målgivende pasning.

Manés snitt i vår spillerbørs er 7,4 på hjemmebane. Snittet borte er hakket lavere, med sju blank.

Brasilianerne

Coutinho har en mye jevnere statistikk på begge baner. Denne sesongen har han scoret tre mål og slått to målgivende pasninger på Anfield, mens han har to mål og tre målgivende pasninger på bortebane.

Forrige sesong scoret han tre mål på hjemmebane, og fem mål på bortebane. I 2014/15-sesongen scoret han tre mål både hjemme og borte.

Roberto Firmino har i likhet med Mané plukket flest målpoeng hjemme denne sesongen. Han har tre mål og tre målgivende på Anfield, mens han har scoret to mål på bortebane.

Forrige sesong scoret han fem mål både hjemme og borte for Liverpool. Sesongen før, 2014/15, scoret han fem mål hjemme og to mål borte for Hoffenheim i Bundesliga.

I den sesongen Daniel Sturridge har spilt flest kamper for Liverpool, 2013/14-sesongen, scoret han tolv mål hjemme og ni mål borte. Han slo imidlertid seks målgivende pasninger borte, og én hjemme. Forrige sesong scoret måltyven fem mål hjemme, og tre mål borte i Premier League.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]