I bedre målform enn mange trorSeks scoringer, men ingen i ligaen

Daniel Sturridge scorer mål, bare ikke i Premier League.

12. nov 2016 kl 09.54 Lars Frøsland

Daniel Sturridge har vært heftig diskutert denne sesongen. Vi nærmer oss midten av november, og Sturridge har fremdeles ikke scoret i serien. Enkelte hevder han ikke passer i Klopps spillestil, mens andre mener det bare er uflaks at han ikke har notert seg for sin første PL-scoring for sesongen.

Det interessante er at Sturridge faktisk er i god scoringsform. Fra og med sesongstart i Premier League 2016 har Sturridge nettet seks ganger.

To kom i cup-kampen mot Burton. Det ble også to fulltreffere mot Tottenham, i samme turnering. I tillegg har han notert seg for to England-scoringer i nevnte periode.

Sturridge har vært involvert i 10 kamper for Liverpool denne sesongen (fem fra start). Fire scoringer på 10 kamper gir et snitt på 0,4 scoringer pr. kamp. Han har spilt fire kamper for England (tre fra start) og scoret to mål.

Det gir et snitt på 0,42 mål pr. kamp for Daniel Sturridge så langt denne sesongen.

Sammeligning med formspillerne

Liverpools toppscorere Mané, Coutinho og Firmino – alle med seks scoringer hver – har marginalt bedre snitt. Coutinho og Firmino har begge vært involvert i 12 kamper (de fleste fra start) og notert seg for seks mål hver. Det gir 0,5 scoringer i snitt pr. kamp. Mané har vært involvert i 11 kamper, og hans snitt blir 0,54.

Tar man i betraktning at Sturridge har langt færre minutter, vil hans score se enda bedre ut. *Sammenligning gjelder kun Liverpool-kamper

Få vil motsi at Sturridge ikke helt har funnet rytmen denne sesongen, men tallene hans beviser at han slettes ikke har mistet sin egenskaper foran mål.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]