Selvmål og stortap i Belgia

Ragnar Klavan og Estland hadde en svært tøff dag på jobben da Belgia vant hele 8–1 i VM-kvaliken.

13. nov 2016 kl 22.45 Marius Rabben

Med Divock Origi og Simon Mignolet på benken viste Belgia god kvalitet fremover og scoret tre ganger i første omgang og fem (!) i andre.

Klavan, som startet med kapteinsbindet for Estland, var ufrivillig sist på ballen ved to baklengsmål – en før og en etter pause.

I første omgang var det 2–0-scoringen til Belgia som ble skutt via Liverpool-stopperen, mens vertenes femte var et innlegg som han uheldig slo i eget nett etter et innlegg.

Mål på løpende bånd

Thomas Meunier åpnet målshowet allerede etter åtte minutter, før Dries Mertenes skudd via Klavan kom etter kvarteret. Eden Hazard la på til 3–0 før Estland reduserte ved Henri Anier.

Drøye kvarteret etter pause økte Yannick Carrasco etter lekkert spill. Like etter kom selvmålet til Klavan. I løpet av de ti siste minuttene noterte Romelu Lukaku seg for to nettkjenninger.

Belgia topper gruppe H i VM-kvalifiseringen med fire seire av fire mulige, mens Estland ble passert av Kypros på målforskjell og ligger som nummer fem av seks.

Seier for Wijnaldum

Tidligere på kvelden spilte Gini Wijnaldum samtlige minutter for Nederland i 3–1-seieren over lille Luxembourg borte.

Selv om favorittene kun hadde med seg 1–1 til pause etter å ha tatt ledelsen, hadde de ikke nevneverdige problemer med å avgjøre kampen i andre omgang. Arjen Robben og Memphis Depay (2) scoret målene.

Wijnaldum var tredje sist på ballen ved Robbens ledermål, og kom tilsynelatende skadefri fra oppgjøret på en nokså ujevn gressmatte.

I gruppe A innehar Nederland andreplassen etter fire kamper, tre poeng bak Frankrike og på målforskjell foran Sverige.

Den utlånte Liverpool-keeperen Ryan Fulton sto hele kampen for Chesterfield i hjemmetapet mot Sheffield United søndag ettermiddag. Vertene ledet til pause, men Fulton, som vartet opp med noen brukbare redninger, måtte plukke tre baller ut av nettet i andre omgang.