Det ble målrike oppgjør forrige sesong da disse lagene møttes.

18. nov 2016 kl 15.18 Lars Frøsland

Liverpool møtte Southampton tre ganger forrige sesong. To seriekamper og én kamp i ligacupen. Det første møtet ble spilt på Anfield 25. oktober 2015.

Det var Klopps aller første hjemmekamp i Premier League - og det var Sadio Mané som ødela festen.

Liverpool tok ledelsen ved Christian Benteke i det 77. minutt. Fansen jublet og tre poeng føltes nært.

Fire minutter før slutt skulle dog den nåværende LFC-profilen Sadio Mané ødelegge festen. Etter et hjørnespark fikk Mané headet inn utligningen. 1-1 ble sluttresultatet.

Seks på St. Mary's

Noen måneder senere møttes lagene på ny.

Denne gangen i ligacupens kvartfinale. Sadio Mané var igjen Southamptons farligste spiller. Han sendte publikummet på St. Mary’s til himmels ikke lenge etter dommeren hadde startet kampen.
Liverpool og Daniel Sturridge ville det dog annerledes. Spissen nettet to - for øvrig hans to første under Klopp. Divock Origi scoret hat-trick og Jordon Ibe noterte seg for én scoring.

Liverpool vant 6-1 på den tøffe bortebanen.

Kollaps

Den tredje og siste gangen lagene møttes for sesongen endte opp som en av de aller største skuffelsene under Klopp. Liverpool tok ledelsen: på bare få minutter fikset Coutinho og Sturridge en solid 2-0-ledelse.

Lagene gikk til pause, men det var et helt annet Southampton-lag som entret gresset i andre omgang… Det hører med til historien at det også var et helt annet Liverpool-lag som kom ut til andre omgang.

Sadio Mané reduserte, før Pelle i det 83. minuttet utlignet. Bare minutter etter var Mané igjen på farta, og sørget for at alle poengene ble igjen i Southampton.