– Southampton har vært den største overraskelsen denne sesongen

Southampton ligger på 10. plass i Premier League, med nøyaktig halvparten så mange poeng som Liverpool. Likevel mener Jürgen Klopp at laget fra sørkysten har overrasket positivt.

17. nov 2016 kl 14.43 Einar Kvande

The Saints registrerte sin beste plassering i Premier League noensinne forrige sesong, med en sjetteplass. Men etter en sommer med store omveltinger i klubben, var kanskje ikke forventningene så store til laget fra sør. Manager Ronald Koeman forlot sørkysten for å ta over Everton, mens nøkkelspillere som Sadio Mané, Victor Wanyama og Graziano Pelle også forsvant.

Den nye manageren, Claude Puel, har imidlertid sørget for at Southampton har fått en brukbar start på sesongen, med sitt nykomponerte mannskap.

– Southampton har for meg vært den største overraskelsen også denne sesongen, uttalte Jürgen Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– De har nok en gang gjort en utrolig god jobb. Vi har selv et veldig godt lag, og fire spillere på vårt lag er hentet inn fra Southampton, og det er også noen klubber til som har hentet spillere derfra.

– Men trass i dette har de nok en gang stablet et godt lag på beina. De tok en perfekt avgjørelse når de skulle finne ny manager. Claude Puel er en utrolig erfaren mann, noe du ser bevis på i hver eneste kamp.

– Vi har studert tre av kampene deres. Resultatene har kanskje ikke vært så gode de siste kampene av ulike årsaker, men det skyldes ikke dårlig spill. Prestasjonene deres har vært gode hele tiden, selv når de tapte mot Chelsea. Det er dette vi tenker på nå, og ikke hva vi selv har gjort frem til nå.

– Vi fokuserer på det vi kan bruke av det vi har gjort frem til nå, og som vil være nyttig i kampen mot Southampton.

God speideravdeling

Klopp benyttet også anledningen til å hylle Southamptons speideravdeling, som hele tiden har klart å erstatte tapet av viktige spillere.

– De måtte finne en ny manager, og de klarte å finne en veldig god manager. En meget god avgjørelse. De måtte erstatte Sadio Mané, og dersom noen spurte meg hvem som ville ha vært best skikket til det, så er Redmond et ganske godt valg. De måtte erstatte Pelle, og klarte det. De klarte å beholde Tadic, som er en veldig god spiller. De er rett og slett et veldig godt fotballag.

– Speideravdelingen deres er tydeligvis veldig god. De gjør jobben slik den bør gjøres. Men vi må ikke glemme at vi reiser dit for å vinne, og ikke for å feire deres vidunderlige speideravdeling. Nå skal vi spille mot dem, og vi vet hva vi må gjøre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]