Svarte flagg, walkout, blindtarm og rot

Forrige sesongs møte med Sunderland på Anfield ble spesielt på flere måter.

23. nov 2016 kl 13.09 Arve Vassbotten

Sunderland ligger på 19. plass i Premier League før de kommer til Anfield på lørdag. Fjorårets møte mellom klubbene i Liverpool, var fullstappet med drama.

I forkant var det mye snakk tilskuerne som skulle reise seg å gå etter 77 minutter for å protestere mot billettprisene. 77 pund var den dyreste billetten som var foreslått på Anfield etter nye Main Stand. På The Kop var det svarte flagg. De eneste flaggene som ble brukt ellers var flaggene til minne om Anne Williams og Owen McVeigh, samt bannere i protest mot FSG og billettprisene.

Klopp manglet

Et par timer før kampstart var det en annen nyhet som stjal overskriftene. Da ble det kjent at Jürgen Klopp ikke kunne lede laget på grunn en akutt blindtarmbetennelse.

Dermed ble det Zelkjo Buvac, Peter Krawietz, Pepijn Lijnders og John Achterberg som lede laget gjennom kampen.

WALKOUT:
WALKOUT:  Publikum forlot Anfield i en historisk aksjon mot Sunderland sist sesong.

Fra sykesenga kunne Klopp se at Dejan Lovren måtte ut med skade etter 12 minutter, og ble erstattet av Kolo Toure. Så måtte også Joe Allen forlate banen med skade rett før pause. Men etter 59 minutter headet Roberto Firmino inn ledermålet etter innlegg fra James Milner. Etter 70 minutter la Adam Lallana på til 2-0, etter forarbeid av Firmino.

Rotet det til

Som planlagt reiste mange tusen tilskuere seg, og gikk ut til tonene av «You'll never walk alone» etter 77 minutter, og trodde nok at Liverpool skulle få med seg alle tre poengene denne februardagen.

Men før alle hadde kommet seg ned trappene, reduserte Johnson med et frispark helt nede ved stolperota. Det var et skudd Mignolet burde tatt.

Og ett minutt før slutt, kom utligningen. Defoe vendte opp med Sakho i ryggen, og banket ballen forbi Mignolet. Dermed endte det 2-2. Men til tross for tapet kunne supporterne seinere feire seier mot ledelsen, som gikk med på å endre billettstrukturen.