Før kamp i motstanderleiren:– Topper ikke laget

Leeds' supporterleder tror det blir B-preget på Anfield, og mener laget ikke har sett bedre ut på 12-13 år.

28. nov 2016 kl 19.48 Arve Corneliussen

– Hittil i ligacupen har vi overhodet ikke stilt med toppet lag. Den definitive reservekeeperen har spilt, vi har hvilt et par av de beste i forsvarsfireren, et par akademispillere har fått prøve seg på midtbanen, også har vi spilt med én av våre faste spisser på topp, forteller Leeds' supporterleder, Rune Roalsvig.

I forrige runde satt Robert Green, Charlie Taylor, Chris Wood og Hadi Sacko, noen av dem med flest kamper i ligaen denne sesongen, på benken fra start.

Det gikk imidlertid meget bra for reservekeeper Marco Silvestri, som reddet tre ganger i straffesparkkonkurransen mot Norwich.

– Jeg tror vi kommer til å være tro mot det vi har gjort i cupen hele veien. For vår del bryr vi oss bare om ligaen, og vi har kun opprykk i tankene. Likevel er det så klart en bonus å spille mot Liverpool på Anfield, sier Roalsvig.

– Jeg er helt sikker på at det blir reservekeeperen i mål. Han var førstekeeperen vår i fjor, og har mange fans i Leeds. Silvestri er veldig god på streken, men ikke så god i feltet, mener han.

God form

Etter 18 kamper ligger Leeds på femteplass, altså på en av de fire playoff-plassene. De seks siste kampene i Championship er det bare serieleder Newcastle som har klart å slå dem.

– Vi er i en god periode for første gang på 12-13 år. På denne tiden har vi vanligvis vært en middelhavsfarer eller langt bak, men nå er vi der oppe og lukter på playoff. Vi er veldig godt fornøyd, sier han.

– Mot Newcastle hadde nok mange trodd at vi skulle bli rundspilt, men vi spilte jevnt mot dem på tross av at det ble 0-2.

Roalsvig forteller at Leeds har et ganske ungt og teknisk lag, og at de prøver å spille mye ball. Det tror ikke han nødvendigvis kommer til å skje på Anfield.

– Vi kommer til å prøve å spille langs bakken slik vi alltid gjør, men vi kommer nok til å ha mye mindre ball enn vanlig. Vi slo Manchester United borte i 2011 fordi vi scoret på én fantastisk kontring. Det er lov å tro på mirakler, og vi er optimistiske med tanke på formen – men på ingen måte kjepphøye, sier han.

Den galne italiener

Leeds' eier, Massimo Cellino, er kjent for kontroverser. I løpet av sine 22 år som eier for Cagliari sparket han 36 managere. I Leeds har han sparket seks managere.

Han kjøpte klubben i 2014.

Mannen bak Championship Norge, Eirik Aase, mener Cellino på dårlig vis har blandet seg for mye inn i Leeds.

– De har han galne italieneren som eier. Han har vært fremme og ødelagt hver gang det har sett bra ut for Leeds, og har hatt en finger med i litt for mye innad i klubben. Det har vært mye tull, som rettssaker om skattesvindel og dårlig behandling av ansatte. Nå har han plutselig bare gjemt seg, ikke gjort noe dumt, og forstått at han ikke kan blande seg inn for mye, forteller Aase.

Det mener Championship-eksperten kan være en medvirkende faktor til Leeds' hittil gode sesong.

– Akkurat nå er det veldig bra, faktisk. De har fått litt kontroll på sakene, og spiller grei fotball. Leeds har blitt solide og vanskelige å spille mot. Nå vinner de kampene de pleide å tape tidligere, sier han.

– Jeg blir ikke overrasket om de klarer playoff. Det ser bedre ut nå enn på lenge, men de har vært ustabile. De er et gjennomsnittlig Championship-lag. Leeds er et par hakk under Premier League-nivå, og mangler ganske mye i de fleste posisjoner for å være der, sier han.

TOPPSCORER:
TOPPSCORER:  Chris Wood har scoret ni mål på 18 kamper i Championship. I ligacupen har han scoret tre mål på tre kamper. Han har bare startet én kamp i ligacupen. Her i Birmingham-trøye.

Eks-Swansea

Mannen som i sommer aksepterte de utrygge arbeidsforholdene under Cellino, var tidligere Swansea-manager Garry Monk.

– Jeg var litt skeptisk fordi han ikke hadde mye erfaring fra Swansea, men det har vært veldig positivt. Det er en enkel spillestil, alle vet hva de skal gjøre, og de er bra organisert defensivt, mener Aase.

Skulle supporterlederen få rett i sine spådommer om at Leeds ikke topper laget, kan venstreback Charlie Taylor være en av dem som ikke spiller. Han har så langt spilt i to av fire kamper i ligacupen.

– Leeds satser på raske overganger på venstresiden. Der spiller Charlie Taylor, som på mange måter er den beste spilleren de har. Han er nok den som er nærmest Premier League-standard. De utnytter venstresiden fordi han ofte er med og tilfører noe ekstra i angrepsspillet.

– De er solide i forsvar, og har to gode midtstoppere. Pontus Jansson er konge. Han går 100 prosent inn i alt, og spiller med hjertet utenpå drakten. Jansson er en type man fort blir glad i, sier Aase.

Aase mener melodien er at Leeds er sterkere bakover enn fremover på banen.

– De er jevnt over ikke helt bra nok til å være med i toppen. Chris Wood og Marcus Antonssen scorer litt, men de har ikke den kvalitetspissen de beste lagene ofte har. De er litt tamme og mangler det lille ekstra helt fremme, mener han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]