Trives under press

Georginio Wijnaldum liker presset som følger med det å lede Premier League.

19. nov 2016 kl 10.27 Einar Kvande

Det faktum at Liverpool topper tabellen foran dagens kamp mot Southampton, skremmer på ingen måte Gini Wijnaldum. Han er vant med følelsen fra sin tid hos PSV Eindhoven.

– I PSV spilte jeg for et lag som ble mestere hvert år. Det innebærer mye press, men jeg liker press, for du må føle press for å prestere bra hver helg. Det gir meg en god følelse, sier Wijnaldum til Liverpoolfc.com.

– Dersom vi ikke har press på oss, betyr det at folk tror vi kan tape. Nå forventer alle at vi skal vinne, og jeg liker det presset.

Enorm kontrast

På denne tiden i fjor var 26-åringen en del av et Newcastle-lag som kjempet for å unngå nedrykk. Denne sesongen er totalt annerledes for nederlenderen.

– Det er en enorm forskjell på å kjempe i bunnen av tabellen kontra å kjempe i toppen av tabellen. Det er ingen god følelse å tape fotballkamper. Du ønsker å vinne, slik at du får en god følelse og spiller med selvtillit.

– Problemet i Newcastle i fjor var at vi tapte for mange kamper, og selvtilliten forsvant som dugg for sola. Da er det vanskelig å nyte tilværelsen som fotballspiller. For hvert tap mister du litt av gleden ved å spille fotball.

– Nå, i Liverpool, vinner vi nesten hver kamp. Vi har et godt lag, og topper tabellen. Det er en stor kontrast til forrige sesong for meg. Men vi har fortsatt en lang vei å gå frem til sesongslutt, så vi må sørge for at vi fortsetter slik som dette. Vi vet at alt kan forandre seg raskt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]