Liverpool U18 - Manchester United U18 3-3U18-laget misbrukte to straffespark da det ble poengdeling mot United

Liverpool ledet lenge 3-2 mot Manchester United som spilte med ti mann på banen, men gjestene fikk straffespark i sluttminuttene og berget det ene poenget. Før det hadde Liverpool brent to straffespark, i en meget underholdende kamp.

19. nov 2016 kl 11.19 Einar Kvande

– Jeg er skuffet over at vi ikke vant mot ti mann. Vi hadde muligheten til det. Men dette var fantastisk reklame for U18-fotball, uttalte trener Neil Critchley etter kampen.

– Vi fikk se mye bra angrepsspill, av to lag som begge ville vinne. Vi gjorde tre flotte mål ved Rhian, Glen og Yan. Alle tre målene kom etter at vi vant ballen når Manchester United var på vei fremover, hvor vi leverte ypperlige kontringer. Dette var en bevisst taktikk i dag, og United hadde ballen mye. Vi hadde en god mulighet til å vinne kampen, men dessverre tok vi ikke vare på den. Vi misbrukte to straffespark, etter gode redninger av Uniteds keeper. Av og til klarer ikke gode spillere å score på straffespark. Slik er det bare.

– Abdi Shariff fikk dessverre en skade i ansikt/hode/nakke. Vi vet ikke helt hvor alvorlig den er ennå. Han spilte en meget god kamp, avsluttet Critchley.

Liverpool vil være misfornøyde med at de ikke fikk med seg alle tre poengene i en meget hendelsesrik U18-kamp mot Manchester United, der publikum fikk servert seks scoringer, tre av straffespark hvorav Liverpool brente begge sine, og ett rødt kort. Callum Gribbin gjorde hat-trick for gjestene, men dette var en kamp som Liverpool burde ha avgjort til sin fordel i andre omgang. Yan Dhanda scoret et flott mål da han gjorde 3-2 etter pause, men Rhian Brewster misbrukte sjansen til å avgjøre kampen fra straffemerket i det 84.minutt. 15 år gamle Abdi Shariff ble kjørt bort på båre etter å ha fått en ansiktsskade/hodeskade.

Sluttrapport

90.min: Fire minutter på overtid header Masterson et strålende innlegg fra Adekanye over mål.

90.min: Masterson header et innlegg fra venstre over, ett minutt på overtid.

90.min: Gribbin får gult kort for å ha meid ned Liam Coyle midt inne på Uniteds banehalvdel.

89.min: 3-3. Meget godt straffespark av Gribbin, som gjør sitt tredje mål for dagen.

88.min: Atherton feller Bohui like innenfor 16-meteren. Straffe til United. Gult kort til Liverpool-keeperen.

85.min: Gjestene kontrer og innbytter Chong kommer alene med keeper Atherton, men Liverpools målvakt gjør en glimrende redning med beina på avslutningen fra kloss hold litt skrått på mål.

85.min: United-keeperen redder sitt andre straffespark for dagen, når han går riktig vei på Brewsters forsøk fra elleve meter.

84.min: Rhian Brewster løper fra United-forsvaret og legges ned i feltet av Jake Kenyon. United-forsvareren får sitt andre gule kort, og en tidlig dusj.

83.min: Atherton med en viktig redning etter et innlegg fra høyre.

83.min: George Johnston med en strålende takling på Gribbin. Ny corner til United.

82.min: Manchester United får en corner.

81.min: Angel Gomes skyter høyt over fra distanse for gjestene.

78.min: Adam Lewis kommer inn for Abdi Shariff, som fortsatt får behandling og må kjøres vekk på båre med oksygentilførsel.

76.min: Abdi Shariff ligger nede igjen, og får behandling for en hodeskade bak eget mål.

75.min: Liam Coyle med en viktig takling på en farlig United-visitt i Liverpool-feltet.

72.min: United roper på straffe, etter at en avslutning fra Gribbin treffer hånden til en Liverpool-forsvarer.

68.min: United gjør et bytte. Indy Boonan ut. Joshua Bohui inn.

67.min: Rhian Brewster får en kjempesjanse til å gjøre Liverpools fjerde mål. Han skyter like utenfor, etter glimrende forspill av Yan Dhanda etter et langt utspill fra keeper Atherton.

65.min: United-forsvarer Lee O'Conner ligger nede etter en Liverpool-corner.

62.min: God Liverpool-kontring, der Brewster er nær ved å lykkes med å spille fri McAuley.

59.min: Innbytter Chong skyter lavt fra 16 meter. Atherton har god kontroll.

57.min: 3-2. Rhian Brewster finner Yan Dhanda med en god pasning. Dhanda tar seg inn i feltet, og skytter ballen knallhardt i nettaket fra skrått hold.

57.min: Shariff er tilbake på banen.

55.min: Unge Abdi Shariff ligger nede med en skade i høyre ankel.

54.min: Tahith Chong kommer inn for Nishan Burkhart for gjestene.

48.min: Mich'el Parker får et strengt idømt gult kort.

46.min: Ethan Hamilton kommer inn for DJ Buffonge hos gjestene.

46.min: Liverpool med et bytte. Bobby Adekanye kommer inn for Rafael Camacho.

Fire mål og ett brent straffespark var hovedingrediensene i en veldig innholdsrik og fartsfylt førsteomgang. De tre første scoringene kom i løpet av fem minutter fra det 14. til det 19. minutt av omgangen. Gjestene, som har hatt ballen mest, tok ledelsen, men Liverpool slo tilbake med flotte scoringer av Brewster og McAuley, før Gribbin ble tomålsscorer for United seks minutter før pause. I mellomtiden brente Yan Dhada et straffespark for Liverpool, etter at McAuley gikk overende i feltet etter et langt løp. Angrepsspillet har vært langt bedre enn forsvarsspillet hos begge lag. Hurtige angrepsspillere har utmerket seg mot relativt trege forsvarsspillere.

Pauserapport

45.min: Liverpool med et par gode angrep på overtid, uten at de kommer til avslutning.

45.min: To minutter er lagt til i første omgang.

45.min: Håpløst frispark av Gribbin, som går langt over og utenfor.

44.min: United får et billig frispark like utenfor Liverpools 16-meter.

42.min: Belgiske Indy Boonan setter ballen like utenfor etter å ha tatt ned ballen inne i feltet. Der var gjestene svært nær å ta ledelsen, men heldigvis får ikke Boonan avslutningen på mål.

39.min: 2-2. Boonan finner Gribbin, akkurat som ved Uniteds første mål, og sistnevnte setter ballen i mål via nærmeste stolpe fra kloss hold.

37.min: God Liverpool-kontring, men avslutningen til Brewster står ikke i stil med oppbyggingen av angrepet, etter godt forarbeid av Dhanda og McAuley.

36.min: Liverpools George Johnston får gult kort for en forseelse midt på banen.

36.min: Brewster skyter over fra 20 meters hold.

35.min: Yan Dhanda skyter straffesparket hardt, men i keeperhøyde, og Uniteds keeper bokser ballen til corner. Dårlig straffespark av Dhanda.

33.min: Liverpool kontrer. Brewster finner McAuley på løp, og han kommer seg foran United-forsvareren i en lang løpsduell, før han går ned i feltet. Straffe til Liverpool. Gult kort til Uniteds Jake Kenyon.

32.min: Parker må gi en corner.

25.min: Brewster header en corner fra Kris Owens over mål.

24.min: DJ Buffonge skyter høyt over Athertons mål fra langt hold.

22.min: Hurtige Gomes er på farten igjen, etter at Conor Masterson har gjort en feil, men Liverpool-forsvaret får ryddet opp i siste liten. Fartsfylt kamp så langt.

19.min: 2-1. Liverpool vinner igjen ballen på Manchester Uniteds banehalvdel. Yan Dhanda finner Glen McAuley på løp inne i feltet, og han gjør ingen feil alene med keeper.

16.min: 1-1. Liverpool slår tilbake umiddelbart. 16 år gamle Liam Coyle vinner ballen på midtbanen, og serverer Rhian Brewster. Han avanserer noen meter, og fyrer så av hardt og lavt fra 20 meter. Ballen fyker inn i nettmaskene, lavt i venstre hjørne.

14.min: 0-1. Indy Boonan dribler seg inn i feltet, og fyrer av et hardt skudd. Atherton gjør en god redning, men må gi retur, og Callum Gribbin plukker opp returen og setter ballen lavt i lengste hjørne.

13.min: Liverpool kontrert. Brewster legger inn fra høyre, men McAuley sleiver fullstendig når han skal forsøke seg på volley, og ballen går utover på banen igjen.

12.min: Atherton redder Tanners skudd fra drøye 18 meter, etter at Dhanda har gitt fra seg ballen veldig lett utenfor egen 16-meter.

11.min: Liverpool-forsvaret sliter med farten til Angel Gomes, men denne gangen går den hurtige angriperens innlegg rett i armene på keeper Atherton.

9.min: Kaptein Masterson rydder opp i feltet, etter et Tanner-innlegg fra høyre.

6.min: Gomes skaffer gjestene deres første corner.

5.min: Liverpool får nok et billig frispark. Denne gangen midt inne på egen banehalvdel.

4.min: Dhanda setter frisparket lavt rett i muren.

3.min: Liverpool får et billig frispark like utenfor 16-meteren, midt på mål.

1.min: Liverpool tar avspark.

Unge Dan Atherton får en ny sjanse mellom stengene, etter at Ben Williams skadet seg under oppvarmingen foran kampen mot Wolverhampton.

Manchester United ligger på andreplass på tabellen og Liverpool på tredjeplass foran denne kampen. Tre poeng skiller lagene, og Liverpool har en kamp mindre spilt.

Manchester City leder for øyeblikket U18-ligaen. De har fire poeng mer enn Liverpool, og de lyseblå har også spilt en kamp mindre.

Kaptein Conor Masterson, som normalt spiller midtstopper, skal i dag spille sentralt på midtbanen.

Grabara, Kane og Millar er alle skadet. Hunter, Adekanye og Lewis henvises til innbytterbenken. Abdi Shariff starter som høyreback. 15-åringen starter bare sin andre kamp for U18-laget.