– Vanskelig fra første sekund

Jürgen Klopp er fornøyd med hvordan laget hans klarte seg etter åtte endringer fra forrige kamp.

30. nov 2016 kl 00.34 Marius Rabben

– Som jeg har sagt mange ganger, så setter vi ikke opp et lag fordi ikke respekterer turneringen; vi setter opp disse lagene for å vinne. Vi trenger friske ben, påpeker Liverpool-manageren.

– Det trengte vi åpenbart nå, så det var en blanding av unge, erfarne og friske ben. Det fungerte bra.

Kun Sadio Mané, Gini Wijnaldum og Emre Can startet av dem som gjorde det i helga, noe som banet vei for flere tenåringer.

– Ikke enkelt

Trent Alexander-Arnold (18) og Ovie Ejaria (19) var i startelleveren, mens Ben Woodburn (17) kom inn og scoret.

– Alle de unge guttene gjorde det veldig bra. 17, 18 eller 19 år, de gjorde det bra i en veldig viktig kamp. Dette var en kvartfinale, fortsetter Klopp.

– Det var ikke spesielt vakkert i første omgang, men med åtte endringer på laget er det ikke enkelt mot en dyptliggende formasjon. Vi kunne ha vært bedre, vært mer kreative, vist mer grådighet øverst i banen, noe som er en del av sannheten, men til syvende og sist var det jeg som gjorde endringene, så jeg vet hvor vanskelig det er.

– Andre omgang var bedre. Det var vanskelig for Leeds å opprettholde konsentrasjonen i 90 minutter mot vår pasningsfotball, så man er nødt til å gjøre de samme tingene lenge nok, og så stemmer det på et tidspunkt.

Kvarteret før slutt fikk Divock Origi hull på byllen etter et kreminnlegg av Alexander-Arnold, før Woodburn ble historisk fire minutter senere.

Tredje strake kamp uten baklengs

I forkant av målene hadde Leeds, på femteplass i Championship, en rekke gode sjanser, og Liverpool var heldige som ikke havnet under da Kemar Roofe skjøt i stolpen.

– Vi forsøkte å endre litt i pausen, for dette var virkelig en real utfordring fra første sekund, og Leeds er veldig sterke, sier Klopp.

– De klarte ikke å vise hvor gode de faktisk er i kveld, noe som er den største komplimenten jeg kan gi fra mitt ståsted.

Dette var samtidig tredje kamp på rad at Liverpool holdt nullen. Nå venter Bournemouth borte til helga.

– Må holde det gående

– LFC er inne i en god periode, men det er samtidig vanskelig fordi det er mye arbeid å gjøre og mange kamper å spille. For fire uker siden hadde vi ingen «clean sheets». Nå begynner de å komme, men vi scorer ikke lenger seks ganger i en kamp og sånne ting, fortsetter manageren.

– Vi har problemer, vi har skader, vi har gode motstandere, men vi har herlige folk rundt oss, vi har herlige tilskuere, et herlig stadion, herlige bortesupportere. Nå skal vi til Bournemouth, et lite stadion, men veldig intens mot et godt lag.

– Vi har vært i god form frem til nå, men vi er nødt til å holde det gående, og sånn er det. Vi føler oss bra for øyeblikket og må fortsette. Forhåpentlig fortsetter det på denne måten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]