– Vanskelige bortekamper blir en test

Fire av de seks kommende ligakampene skal spilles på bortebane. Et vanskelig program, som Lucas Leiva håper at Liverpool skal komme helskinnet ut av.

18. nov 2016 kl 15.25 Einar Kvande

Liverpool åpner denne sekvensen med bortekamp mot Southampton i morgen, og før julen ringes inn skal man også i tur og orden gjeste Bournemouth, Middlesbrough og Everton, ispedd hjemmekamper mot Sunderland og West Ham.

– Den kommende måneden blir en test for oss. Men vi skal huske på at vi startet sesongen med tre bortekamper, noe som var en vanskelig start for oss, sier Lucas til Premier League Productions.

– Bortekamper føles alltid vanskeligere, men kommer vi helskinnet gjennom denne perioden, med så mange bortekamper, tror jeg vi har en god sjanse til å ligge godt når januar starter.

– Det er målet for oss, og nøkkelen blir å ta en kamp om gangen.

Gode tider

Liverpool har så langt bare tapt en kamp denne sesongen, og de har gjort 40 mål på 14 kamper i liga og ligacup.

I de tre siste ligakampene har West Bromwich, Crystal Palace og Watford blitt slått, og de røde har gjort 10 mål på disse tre kampene.

– Det er gode tider. Laget gjør det veldig bra. Vi har bare tapt en kamp frem til nå, og alt ser positivt ut, sier Liverpools nummer 21.

– Men det er fortsatt tidlig i sesongen. Jeg tror alle venter og ser hvordan lagene ligger an når vi skriver januar og februar.

– Jeg tror vi har en god sjanse om vi fortsetter å spille slik vi har gjort den siste tiden, og samtidig innser at det vil komme vanskelige perioder hvor vi trolig ikke vil score like mange mål som vi gjort til nå. Vi må klare å håndtere dette, og fortsette å vinne kamper likevel.

Spent på møtet med Southampton

Helgens bortekamp mot Southampton er Lucas meget spent på.

– Southampton har vært veldig gode de siste årene, og gjør det veldig bra i Premier League. De har noen veldig gode spillere. Vi har også hentet noen veldig gode spillere derfra. Det viser hvor sterke de kan være.

– Dette blir en ny vanskelig kamp i Premier League. Det er alltid vanskeligere på bortebane. Vi har spillere som har kommet sent hjem etter landskamper, og da blir uken helt annerledes. Vi må håndtere det, og sørge for at vi er 100% fokusert, slik at vi forhåpentligvis tar enda en seier.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]