– Vi er klare for «parkerte busser»

Jürgen Klopp mener det er Liverpools fortjeneste at lag spiller defensivt mot dem. Tyskeren mener Liverpool har det som trengs for å finne rom i trange forsvar.

27. nov 2016 kl 23.49 Lars Frøsland

– Det er ingen tvil om at dette laget er klare til å spille mot «parkerte busser», sier Klopp til Liverpool Echo.

LFC-manageren mener Sunderland var det mest defensive laget han har spilt mot, og Klopp er tydelig fornøyd med laget som viste tålmodighet og ikke lot seg stress

– Vi har alle ferdighetene, men man også være tålmodig. Scorer man tidlig, endrer alt seg. Man kunne se det, da vi scoret det første målet, og så det andre – vi kunne ha fått mål nummer tre, fire og så videre. Det er slik det er – mål åpner kamper, fortsetter tyskeren.

– Det handler om timing. Jo lengre tid det tar før man får det første målet, jo viktigere er det å ikke bli frustrert. Vi må bli vandt til sånne situasjoner.

– I fjor var det annerledes. Flere lag spilte defensitvt mot oss, men nå er vi bedre. Vi har tvunget dem til å spille slik.

NØKKEL:
NØKKEL:  Roberto Firmino har vært en nøkkel i åpne trange forsvar.

Den tidligere Everton-angriperen Anichebe måtte løpe opp og ned på kanten. Klopp mener det er et eksempel på at Liverpool tvinger motstanderne til andre løsninger.

– For eksempel er ikke Victor Anichebe venstreback, og han skal ikke spille der. Men det var åpenbart at de ikke hadde noen andre til å gjøre det, så det var han som måtte stoppe Clyne.

Klopp skylder på eget lag, og sier indirekte at Liverpools gode nivå er årsaken til at lag parkerer bussen mot The Reds:

– Man kan egentlig si det er vår feil at lag spiller slik.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]