– Vi kan alltids gjøre det bedre

Assistent Peter Krawietz fokuserer på at fotball er et lagspill.

9. nov 2016 kl 09.59 Arild Skjæveland

STØTTEAPPARATET:
STØTTEAPPARATET:  Jürgen Klopp har to trofaste assistenter. Zeljko Buvac og Peter Krawietz.

Liverpool har spilt 14 kamper denne sesongen. Kun mot Burnley i andre serierunde har laget tapt. Jürgen Klopps andre assistent, Peter Krawietz, understreker hvor viktig det er at alle jobber sammen.

– Vi har prøvd å skape en atmosfære i troppen som alltid er veldig konkurransepreget. Som lag vet vi at den eneste måten vi kan oppnå noe er å jobbe sammen, sier han til Liverpool FC Magazine.

– Seks, åtte eller ti av oss vil alltid kunne se mer enn bare én eller to. Vi kan ha flere ideer dersom vi jobber sammen, diskuterer og finner de beste løsningene. Vi prøver å vise spillerne det samme, og for dem er det veldig viktig.

– Det er en helt nødvendig innstilling, for vi spiller ikke tennis. Vi spiller ikke noen individuell sport. Vi spiller fotball som lag.

Liverpool har scoret 40 mål allerede denne sesongen. 30 av dem i ligaen. Hele 13 ulike spillere har funnet veien til nettmaskene, og de helrøde roses for sitt fantastiske angepsspill. Krawietz tror likevel laget har mer å gå på.

– Vi har hatt noen gode resultater i de første månedene, men du kan alltids gjøre det bedre. Dersom du ser på detaljene etter hver kamp vil du få noen ideer om hvordan du kan gjøre ting bedre. Du kan forestille deg hvordan kampen kunne vært perfekt, og vi går aldri lei av å prøve å forbedre oss og bli bedre.

– Jeg tror det må være tilnærmingen, fordi mens du lærer, så lærer motstanderne om deg også. De vil tilpasse seg, og vi må gjøre det samme, avslutter 44-åringen fra Mainz.

ENGASJERT:
ENGASJERT:  Peter Krawietz og Jürgen Klopp feirer scoring mot Southampton forrige sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]