– Vi kan skape trøbbel for hvem som helst

Leeds kommer til kvartfinalen på Anfield etter bare ett tap på sine sju siste kamper.

28. nov 2016 kl 19.20 Marius Rabben

– Vi er selvfølgelig underdogs. Jeg har en veldig ung spillergruppe, og mange av dem har ikke opplevd en atmosfære som på Anfield eller så høy kvalitet hos motstanderne, sier Garry Monk, ifølge ESPN.

37-åringen tok over som Leeds-manager i sommer, et halvt år etter å ha fått sparken i Swansea, og har ført laget til en foreløpig femteplass i Championship.

Hittil denne sesongen har de hvitkledde vunnet ni kamper, tapt sju og spilt uavgjort to ganger på nest øverste nivå. Laget vant 2–1 over Rotherham United borte i helga.

I ligacupen har de slått ut Fleetwood, Luton, Blackburn og Norwich på veien til kvartfinalen. Mot Fleetwood og Norwich gikk de videre etter straffekonkurrase.

– Drar ikke dit for å beundre dem

Nå venter Leeds’ første møte med Liverpool siden rødtrøyene vant 1–0 på Elland Road i samme turnering høsten 2009, og den første kampen deres på Anfield siden 2003.

– Det blir godt for de unge spillerne å erfare alt dette, men vi drar ikke til Anfield bare for å spille mot Liverpool og beundre spillerne deres, fortsetter Monk.

– De er et fantastisk lag, og det vil være mange verdensklassespillere på banen. Vi skal være på Anfield, så mye kommer til å være imot oss, men fotball er fotball, og alt kan skje i løpet av de 90 minuttene.

– For oss er den største utfordringen å holde fokuset på banen og spille vårt spill. Det er 90 minutter, og vi må ofre mye for å i det hele tatt ha en mulighet, men en ting vi helt klart har, er den muligheten.

Den tidligere Premier League-spilleren forteller til leedsunited.com at ligacupen «virkelig har hjulpet» laget denne sesongen, og øyner et cupeventyr med sin nye klubb.

– Kjemper for å spille slike kamper regelmessig

– Dette er en stor kamp for oss, og vi møter et veldig godt Liverpool-lag, men vi føler vi har vist at vi er i stand til å kjempe om seieren i enhver kamp vi spiller i, uansett hvem som er motstander.

– Cup- og ligakampene har gått hånd i hånd. Vi har brukt cupkampene til å bygge momentum og selvtillit, og vi har tatt det med oss inn i de påfølgende ligakampene.

Monk beskriver kampen som «et historisk oppgjør i engelsk fotball», men håper dette blir en av mange turer til Anfield de neste årene. De gode resultatene i Championship gjør Leeds til en av opprykkskandidatene.

– Det er enormt for fansen vår, og vi kjemper alle sammen for å kunne spille slike kamper regelmessig, sier han.

– Vi befinner oss i en glimrende posisjon med tanke på at dette er kvartfinalen. Det er en utslagsturnering, og når man har kommet så langt, er alt mulig. Kampen varer i 90 minutter, og vi møter elleve veldig gode spillere, men vi vet at hvis vi yter vårt beste, kan vi skape trøbbel for hvem som helst.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]