– Vi leter ikke etter unnskyldninger

Uten Philippe Coutinho tilgjengelig ønsker Jürgen Klopp å bevise at Liverpool fortsatt kan hevde seg.

29. nov 2016 kl 00.00 Marius Rabben

– Phil Coutinho er en veldig god fotballspiller. Så hvis man ikke kan bruke ham de neste dagene eller ukene, er det noe ethvert lag i verden ville merket. Sånn er det, sier Klopp.

Mandag ble det kjent at brasilianeren kan miste opp mot seks uker etter ankelskaden han pådro seg under seieren mot Sunderland lørdag.

– Vi kan håndtere dette

– Men jeg kan selvfølgelig si nå at det ikke er en unnskyldning for noe som helst. Selv så god som han er, kan han ikke avgjøre kamper helt alene, selv om det noen ganger ser sånn ut når han tar ballen, dribler og skyter.

– Da er det bare en scoring eller noe, og deretter er alle nødt til å forsvare seg. Så det er faktisk en lagprestasjon som vi sørger for selv. Han er en viktig del av dette laget, absolutt, men vi kan selvfølgelig håndtere det.

Selv har Coutinho pekt ut hjemmekampen mot Manchester City på nyttårsaften som målet for comeback. Rekker han den kampen, som er tidligere enn forventet, mister han Liverpools fem kommende ligakamper.

– Selvfølgelig savner vi dem

– Dette er ikke det beste jeg kan forestille meg, at jeg har drømt om dette og tenkt at det var en god idé å vise at vi kan spille uten Phil. Men det er klart at hvis han ikke er inne, må vi vise at vi kan gjøre det, og det skal vi. Så det går fint, forklarer Klopp.

– Phil er ikke inne, Adam (Lallana) er nær, men ikke inne, Daniel (Sturridge) er kanskje nær, men ikke inne. De er alle kvalitetsspillere, så selvfølgelig savner vi dem, men vi leter ikke etter unnskyldninger.

– Vi ønsker kun å prestere. Vi ønsker å spille fotball, og jeg tror måten vi spiller på gjør at vi kan klare oss uten dem. Men det ville vært bedre om alle var skadefrie.

Kommer skadesituasjonen til å prege januarvinduet? Klopp forklarer at det er mange faktorer med i vurderingene, og at det på ingen måte er gitt at Liverpool vil handle.

Henter spillere kun hvis det trengs

– Hva er det jeg kan si uten at blir den største overskriften i morgendagens aviser? Noe av det vi gjør, er å følge med på markedet og speide etter spillere. Vi gjør det hele tiden, sier han.

– Det dreier seg om å være informert. Sånn er det. Det er forberedelser for enhver situasjon som kan oppstå. Jeg tenkte på det (signeringer) før skaden til Phil, men det betyr ikke at vi kommer til å gjøre noe.

– Vi forbereder oss allerede til sommeren. Vi organiserer en treningsleir for i sommer, og det skjer uavhengig om det blir gjort signeringer eller ei. Kanskje oppstår det flere skader, eller kanskje noen av de unge nå griper sjansen sin. Du henter spillere kun hvis du tror stallen trenger det. Ellers ikke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]