Jürgen Klopp foran Southampton-kampen:– Vi ønsker å dra dit for å vinne, ikke for å feire speideravdelingen deres

Jürgen Klopp konstaterte at han har fire tidligere Southampton-spillere i sin tropp. Les hva annet Liverpool-manageren hadde å meddele under dagens pressekonferanse på Melwood.

17. nov 2016 kl 11.47 Einar Kvande

Om sesongen så langt

– Alle bør være i stand til å se at vi har jobbet sammen, og det er hva som har skjedd frem til nå. Jeg har ikke hatt tid til å reflektere over de 11 kampene. Det har vært bra. De viktige ordene i denne setningen er "har vært". Nå har vi hatt en pause på ti dager, med spillere som kommer tilbake fra hele verden. Vi kan ikke være det samme laget som før landskampene. Vi må finne en måte å gjøre det på nok en gang.

Om Southampton

– Den største overraskelsen for meg har vært Southampton. De har gjort en utrolig god jobb. Fire på vårt lag kommer derfra. De har erstattet en veldig god manager med en annen god manager. Redmond er et ganske godt valg som erstatter for Mané. Men vi ønsker å dra dit for å vinne, ikke for å feire Southamptons speideravdeling.

Om Adam Lallana

– Vi vet ikke sikkert med Adam. 95% har vært gode nyheter. Vi har ikke hatt noen scan ennå. Det blir en kamp mot klokka. Forhåpentligvis er det ikke så veldig alvorlig. Vi får vente og se.

Om England-spillernes oppførsel denne uka

– Ofte spør dere meg om ting jeg ikke har peiling på.

Om Wayne Rooney

– Han har bedt om unnskyldning for å ha tatt et glass eller noe? Jeg føler virkelig med spillerne. De er bare mennesker. Dette er den mest profesjonelle generasjonen spillere i historien. Alle legendene dere hyller drakk som svamper og røkte tungt. De var gode spillere likevel. Jeg er ganske sikker på at det Wayne gjorde ikke var så veldig alvorlig. Dette er den mindre hyggelige siden av livene våre. Noen ganger får folk det til å høres ut som en stor katastrofe, når det ikke er det. Vi lever et liv under et mikroskop. Mesteparten av tiden går det bra, men noen ganger gjør det ikke det. Om 2-3 uker vil ingen huske dette lenger.

Om eget lag

– Når vi spiller på vårt beste er vi vanskeligere å møte enn Southampton kan forestille seg akkurat nå. Jeg er ikke redd for at vi skal miste flyten, og det er samme situasjon for de andre lagene også. Vi må benytte oss av den flyten vi har igjen, men ingen vet hva som vil skje. Det er vanskelig å si om flyten vil fortsette før kampen.

Om Coutinho og Firmino

– Brasilianerne kom tilbake i går kveld. Jeg har ikke snakket med dem, så jeg aner ikke hvordan tilstanden deres er. Vi forsøkte å gjøre reisen tilbake enkel og komfortabel for dem. Jeg håper de har fått sove godt. Det er en spesiell situasjon med disse landskampene. Det føles annerledes etter dem. Jeg hadde ikke mulighet til å se direktesendingene av kampene til Brasil. Når jeg våknet hadde jeg ikke fått noen beskjeder, noe jeg tar som et godt tegn. Gratulerer til Brasil, for dersom de kan sette Roberto Firmino på benken har de et veldig godt lag!

Om Daniel Sturridge

– Han kom tilbake og var glad for å se oss igjen. Det kunne jeg lese av ansiktet hans. Det er et godt tegn. Daniel har en høy stjerne hos meg. Det forandrer seg ikke etter 70 minutter på banen i den første England-kampen.

Om landskampene

– Det er likt for alle lag. Det var mange spillere som var opptatt med landskamper. Det er fordeler og ulemper med dette. Slik er det bare.

Om Liverpools tette kampprogram rundt nyttår

– Jeg er ikke her for å snakke om hensynet som tas til TV-selskapene. Dette er ikke et problem bare for Liverpool. Det er et problem for fotballen. Vi ba bare om å få noen ekstra timer med hvile. Jeg var litt forbannet da det først ble kjent, men det er lenge siden jeg aksepterte at vi ikke ville få forandret på det.

Om Joe Gomez

– Han er i god forfatning, men vi må være tålmodige med ham. Vi kan ikke forhaste oss. Jeg var veldig glad for å se ham spille mot Accrington. Vi ønsker å ha ham her på lang sikt.

Om Coutinho som linkes til Barcelona

– Gode spillere ønsker du alltid å beholde så lenge som mulig. Våre eiere er ikke noe problem. Det handler om å skape et miljø som ingen ønsker å forlate. Jeg er ikke bekymret for noe akkurat nå. Spillerne liker å være her, og jeg håper det fortsetter slik. Min mening er at Philippe er veldig fornøyd her. Vi håper og tror at fremtiden hans er i Liverpool. Han er fortsatt veldig ung. Han blir bare bedre og bedre, og jeg vet dette bare er starten. Han er kommet i en alder der han er like stabil som han er god.

Om andre lag ser annerledes på Liverpool nå som de leder ligaen

– Kanskje Chelsea.... De forandret formasjon etter at vi spilte mot dem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]