– Vi skal gi alt

Roberto Firmino vil gjøre alt som står i hans makt for at Liverpool skal beholde sin posisjon øverst på Premier League-tabellen.

16. nov 2016 kl 10.43 Einar Kvande

Liverpool leder Premier League etter 11 serierunder, og er i kvartfinalen i ligacupen hvor de møter Leeds hjemme på Anfield senere denne måneden. De helrøde har tapt bare en av sine første 14 kamper denne sesongen. En statistikk som Roberto Firmino er interessert i å pynte ytterligere på. Selv har han bidratt med seks mål og fire målgivende pasninger på sine 12 kamper så langt.

– Kjøpene som ble gjort for å styrke troppen vår i sommer var godt gjennomtenkt, sier Firmino til brasilianske O Globo.

– Det er for tidlig å snakke om Premier League-tittelen, men fansen kan være sikre på at vi skal gi alt for å oppnå store ting denne sesongen.

Klopp har vært til stor hjelp

Firmino har ikke hatt noen nevneverdige problemer med å omstille seg til engelsk fotball etter overgangen fra Hoffenheim til Liverpool i juni 2015.

– Engelsk fotball er litt raskere, og det tekniske nivået er litt høyere enn i Tyskland, men den største forskjellen er at det spilles flere kamper.

Jürgen Klopp er en fotballprofessor som studerer alle detaljer i hver eneste kamp.Roberto Firmino

– Når du skifter klubb og land må du selvsagt gjennom en tilvenningsprosess. Muligheten til å jobbe sammen med Jürgen Klopp har heldigvis vært til stor hjelp for meg i prosessen med å venne meg til livet i Liverpool.

– Han er en trener som kjenner troppen sin veldig godt, han kjenner ligaen, og han studerer motstanderen før hver eneste kamp. Han er venn med alle, og har stor respekt for alle i måten han jobber på. Han er godt likt av alle.

– Samtidig er han veldig krevende. Han krever mye av både seg selv og alle han jobber med til daglig, både på og utenfor banen. Han er en fotballprofessor som studerer alle detaljer i hver eneste kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]