– Viste at vi har en sterk stall

Liverpool har nådd sin 17. ligacupsemifinale etter å ha byttet ut nesten hele laget i de siste rundene.

30. nov 2016 kl 09.16 Marius Rabben

I startelleveren mot Leeds var det åtte endringer fra Sunderland-kampen lørdag. Jürgen Klopp begrunnet det med skader og slitne ben.

– Vi viste at stallen er veldig sterk, og at vi ønsker å vinne noe, så gratulerer til alle sammen, forteller Lucas til LFCTV.

– Det var veldig godt å komme videre igjen, til en ny semifinale. Vi skal gjøre alt vi kan for å vinne denne turneringen. Forrige sesong var vi veldig nær.

– De forsvarte seg godt

Lucas, som bar kapteinsbindet, ble belønnet med bestemannsprisen på Liverpool.no's børs, og sier Championship-motstanderen gjorde det vanskelig for vertene.

– Leeds er et godt lag, det visste vi. De forsvarte seg godt. I første omgang tok vi nok ikke så mange sjanser, men i andre omgang mener jeg vi klarte å uttrykke oss bedre.

– Vi fikk en glimrende mulighet takket være Divock (Origi), og så kom vi videre til semifinalen igjen.

Mål nummer to sto 17 år gamle Ben Woodburn for, etter å ha fått sitt andre innhopp for førstelaget – på tre dager.

– Fortsatt mye å lære

– Han kom inn i forrige kamp, men fikk bare et par minutter. Nå fikk han en god gjennomkjøring, og han viste frem kvalitetene sine. Et flott mål, en god avslutning, sier Lucas smilende.

– Nå må han bare fortsette slik. Han er veldig ung og har fortsatt mye å lære, påpeker brassen.

I tillegg til Woodburn spilte tenåringene Trent Alexander-Arnold og Ovie Ejaria mot Leeds.

– Jeg tror at når du har en god kjerne i laget, føler de unge spillerne seg komfortable og selvsikre når de kommer inn. Det er meningen, slik at de får uttrykke seg, og kvaliteten er helt klart der. Så dette var nok en ny erfaring for dem.

Preget etter flyulykken

Oppladningen til kvartfinalen var ikke enkel for Lucas, som kjente flere av de involverte i flystyrten i Sør-Amerika. Før kampen ble det holdt ett minutts stillhet, og lagene brukte sorte sørgebind.

– Det var en fryktelig ulykke. Jeg har spilt med noen av dem (som var på flyet), noen unge spillere med en briljant fremtid foran seg. Dette er bare en trist dag, sier Lucas.

Hele 76 mennesker omkom da et fly med den brasilianske klubben Chapecoense om bord, på vei til en finale, styrtet i Colombia.

– Jeg forsøkte å holde meg unna nyhetene for å fokusere på kampen, for det er vanskelig når alle prater om det. Vi håper bare at familiene har fått støtten de trenger, og at ofrene får hvile i fred.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]