Åpnet med flere mål i Liverpool

Før gjensynet har vi sammenlignet Christian Bentekes første kamper i Liverpool og for Crystal Palace.

27. okt 2016 kl 21.36 Arve Vassbotten

20. august ble det bekreftet at Christian Benteke var blitt solgt til lørdagens motstander Crystal Palace for 27 millioner pund, pluss klausuler på opptil 5 millioner pund.

Etter en tung sesong i Liverpool, har Benteke fått en god åpning på Palace karrieren og har fått en viktig rolle i Alan Pardews mannskap.

God septembermåned

Men selv om Benteke på mange vis ble utskjelt i Liverpool, scoret han faktisk ett mål mer på sine ni første kamper for Liverpool, enn han har gjort på tilsvarende antall kamper i Palace-drakta.

I Palace gikk han glipp av sesongens to første kamper, og gikk målløs av banen i debuten mot Blackpool der han bare fikk spille en omgang. Heller ikke mot Bournemouth fire dager seinere fant Benteke nettmaskene.

Men 10. September kom omsider den forløsende scoringen for den høyreiste spissen, da han scoret et av målene i lagets 1-2-seier mot Middlesbrough. Han avgjorde så på overtid og sikret Palace 2-3-seier borte mot Sunderland, og sikret 1-1 mot Everton i kampen etter.

Han står dermed med tre scoringer i ligaen på sju kamper, alle i september og alle på hodet. I tillegg har han gått målløs av banen i to cupkamper.

4 på de ni første i Liverpool

I Liverpool-trøya scoret Benteke sitt første mål da han avgjorde kampen mot Bournemouth i sin andre kamp for de røde. Han scoret så et trøstemål på brasse i 3-1-tapet for Man Utd. Alle de fem første kampene i 2015-2016 spilte han hele kampene.

Benteke hadde deretter et lengre skadeopphold, og kom tilbake med scoringer mot Southampton og Chelsea, før han ble mer og mer henvist til benken for Liverpool. 4 mål ble det på de ni første kampene han spilte for Liverpool.

Belgieren endte til slutt på 10 mål sist sesong etter å ha startet 20 kamper og kommet inn i 22 kamper.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]