Avslo United i fjor

Sadio Mané valgte å bli værende i Southampton da Manchester United viste interesse. Nå er han glad for å spille mot dem.

16. okt 2016 kl 15.03 Marius Rabben

Det var den daværende manageren Louis van Gaal som ønsket å hente lynhurtige Mané til Old Trafford, ifølge Telegraph. Men senegaleseren følte ikke tidspunktet var riktig etter kun ett år i England.

– Det var noen interesserte klubber på det tidspunktet, men jeg tok ingen avgjørelser da. Jeg sa ikke at jeg tenkte på noen klubber, eller at jeg ville spille der, forklarer han.

United ville gi 25 millioner pund for å sikre seg Mané sommeren 2015.

– Min avgjørelse

– Interessen ga meg mye selvtillit på banen, og fikk meg til å tro på meg selv, men jeg visste at det skyldtes det harde arbeidet mitt, og jeg hadde god utvikling.

– Ronald Koeman var ikke fornøyd med alle ryktene fordi han ønsket at jeg skulle bli værende, men det var heller ikke særlig komplisert for min del, for jeg mente også at det ikke var rett tidspunkt for å dra.

– Da jeg snakket med ham, sa jeg «ikke noe problem, jeg blir». Det var min avgjørelse. Jeg ønsket å være i Southampton.

– Jeg var tålmodig fordi det var bedre å kunne konsentrere seg om Southampton etter å ha gjennomført det første året i England. I hodet mitt så jeg for meg at jeg ville være der noen år til og bevise noe. Jeg var overbevist om at jeg måtte klare det, bli bedre og lære mer før jeg dro til en større klubb.

Riktig tidspunkt

Interessen fra Liverpool og Jürgen Klopp ble kjent på slutten av forrige sesong. Da brukte ikke Mané lang tid på å bestemme seg.

– Men så visste jeg når tiden var inne for meg. Det ekstra året hjalp meg med å bli bedre, og det er veldig viktig for enhver spiller å ta steg for steg, sier han.

– Det var bare da Liverpool dukket opp at jeg aldri måtte tenke meg om to ganger, og jeg visste at jeg ønsket å dra. Det var annerledes fordi det var riktig tidspunkt for meg. Jeg kom til Liverpool, og var storfornøyd med det, og nå jeg er glad for at jeg spiller mot Manchester United.

Mané vil ikke sammenlikne Klopp med noen av sine tidligere managere.

– Alle liker Klopp. Han er en av de beste managerne i verden, og vi er veldig glade for muligheten til å ha en trener som det. Han er – jeg må finne det riktige ordet – lidenskapelig. Entusiastisk. Han vet hvordan man motiverer spillere, engasjere seg med dem og gi deg mer selvtillit.

– Han ber oss alle om å alltid være sultne på seier og bli en av de beste. Uansett når jeg spiller, vet jeg at jeg har den støtten i ryggen.

Bryr seg ikke om prisen

Allerede i første ligarunde presenterte Mané seg for fullt med en god prestasjon og eminent scoring på Emirates. Hittil denne sesongen har han totalt tre scoringer og like mange assists, og er blitt en populær figur på Anfield.

Han bruker ikke tid og energi på den drøyt 30 millioner pund store prislappen.

– Det er noe du bare må akseptere i fotballen. Noen vil si at man er overpriset, men jeg tenker aldri over det. Kanskje jeg var det, men jeg tror på meg selv og ønsker å bli bedre.

– Så lenge man vet hva man kan gjøre for laget, er det ikke noe problem, og man tenker ikke engang over det. Man må bare håndtere det. Jeg tror jeg blir bedre. Nå er ambisjonen å vinne troféer med laget mitt. Vi har kvaliteten, men det er fortsatt for tidlig å si om det vil skje dette året.

– Skal slå United

Foran nordvestderbyet mandag har Liverpool-spillerne høy selvtillit etter full pott på de fire siste ligarundene.

– Vi kommer til å slå Manchester United, sier Mané overbevist.

– Vi tror det alle sammen. Vi skal klare det, legger han til.

– Dette blir kanskje den største kampen jeg har spilt i. Kampene mine for Senegal har vært de største hittil. På klubbnivå tror jeg den største var debuten min for Southampton. Vi vant, og jeg scoret. Jeg hadde stort press på meg, så det var utrolig. Nå blir dette en av de viktigste. Alle ønsker å score i en kamp som denne.

– Det er normalt at fansen mener dette er en spesiell type kamp. Vi vet det er en av de største kampene gjennom sesongen. Det er litt som El Clásico, men når kampen er i gang og man er på banen, må man håndtere det som enhver annen kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]