Beste sesongstart siden 2013/14

Årets sesongstart er like god som Brendan Rodgers' sølvsesong. Man må tilbake til Rafa Benitez' sølvsesong i 2008/09 for å finne en bedre start.

18. okt 2016 kl 16.50 Arve Corneliussen

Poengfangsten etter åtte kamper i Premier League er nøyaktig lik den Brendan Rodgers hadde i 2013/14 – 17 poeng. Denne sesongen har imidlertid Liverpool scoret 18 mål, mot 13 mål i 2013/14.

Det skal også nevnes at Brendan Rodgers hadde et lettere kampprogram enn Jurgen Klopp har hatt til nå. Manchester United var det eneste topplaget som stod på motsatt banehalvdel, men da vant Liverpool 1-0 på Anfield.

Rafa Benitez' menn stod med 20 poeng etter åtte kamper i 2008/09. I likhet med Rodgers' lag vant de mot Manchester United på Anfield, med 2-1.

I 2013/14 holdt 17 poeng til tredjeplass etter åtte kamper. I fjor ville samme poengsum holdt til andreplass, noe det også ville i 2014/15. Denne sesongen holder det bare til fjerdeplass.

Samme motstand

I Rafa Benitez' sølvsesong tok Liverpool syv poeng i kampene mot Arsenal borte, Tottenham borte, Chelsea borte og Manchester United hjemme. Brendan Rodgers' lag tok seks poeng mot samme motstand. Denne sesongen har Liverpool tatt åtte poeng i kampene.

Ikke siden 2009/10 har Liverpool scoret flere mål etter åtte kamper. Da gikk ballen i mål 22 ganger, mot 18 ganger denne sesongen. Både i Benitez' og Rodgers' sølvsesonger scoret Liverpool 13 mål.

Færrest mål scoret Liverpool i den grusomme sesongstarten under Roy Hodgson i 2010/11, med syv scoringer. Forrige sesong scoret Liverpool bare åtte mål i sesongstarten.

Over forventningene

– Alt i alt synes jeg starten har vært god, kanskje litt i overkant av mine egne forventninger. 17 poeng på åtte kamper, hvor fem av dem har vært borte og fire mot det man kan anta er rivaler til topp 4, gjør at jeg synes vi har kommet godt i gang, sier redaktør Torbjørn Flatin.

Flatin legger til at han kanskje ville vært mer optimistisk med seier i går, og er engstelig for å ta for mye av ennå. Likevel har han større tro på en god plassering nå enn før sesongstart.

– Før sesongen håpet jeg på topp fire, men nå har jeg justert det til å tro på topp fire. Vi har veldig gode sjanser til Champions League-plass, og jeg tror Liverpool og Chelsea har en stor fordel uten Europa-spill fremover, sier Flatin.

– Jeg føler absolutt det er en mulighet til å være på nivå med sølvsesongene, og fortsetter det med to poeng i snitt er det nesten garantert topp fire.

– Jeg tror det er lurt å være forsiktig optimist, avslutter han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]