– Denne kampen må ses

Jürgen Klopp gleder seg til møtet med Manchester United mandag kveld.

13. okt 2016 kl 20.50 Marius Rabben

Samme dag er det nøyaktig ett år siden Klopp ledet Liverpool for første gang.

– Vi ser virkelig frem til det som blir en fantastisk kamp på Anfield, sier manageren til Liverpool Echo.

Før ligarunden bekler de røde fjerdeplassen, to poeng bak Manchester City på topp. Med borteseier vil United være likt med Liverpool.

Innbyrdes står merseysiderne med fire strake tap i nordvestderbyet i Premier League, men Klopps mannskap kunne juble høyest etter dobbeltmøtet i Europaligaen i mars.

Ble inspirert av fansen

– De Europaliga-kampene var veldig bra. Begge kamper var intense og utfordrende, forteller Klopp.

– Vi spilte bedre i den første kampen, på Anfield. Vi hadde en fantastisk atmosfære, og spillerne ble inspirerte av det.

RØD JUBEL:
RØD JUBEL:  Firmino satte inn Liverpools andre da Manchester United ble slått 2–0 på Anfield i Europaligaen i mars.

Rødtrøyene vant 2–0 etter mål av Daniel Sturridge på straffe før pause og Roberto Firmino i andre omgang. Philippe Coutinho utliknet og sørget for 3–1 sammenlagt i returen.

– Returkampen var min første tur til Old Trafford. Folk liker kanskje ikke å høre det, men det var faktisk ganske bra stemning der også, sier tyskeren, og fortsetter:

– Det endret kampen litt, og var et realt bevist på hva atmosfære kan gjøre. United var i front, men vi drepte stemningen med Philippes nydelige mål i det 45. minutt. Derfra og ut var det ikke så vanskelig lenger.

– Et perfekt øyeblikk

Nå kommer imidlertid United med en ny manager i José Mourinho, som har hatt noen målrike bataljer med Klopp tidligere.

Liverpools manager møtte lokalavisen under et arrangement på klubbens akademi i Kirkby, hvor kampanjen «Seeing is Believing» blant annet ble frontet med forsøk på å spille fotball i blinde.

Under nordvestderbyet skal også kampanjelogoen pryde Liverpool-draktene foran hundrevis av millioner med seere verden over.

– Dette er et perfekt øyeblikk for «Seeing is Believing», for denne kampen må ses for at folk skal tro på det som vil skje, sier Klopp.

Hittil denne sesongen har Liverpool tidvis imponert, og det er ingen i Premier League med flere scoringer etter sju runder.

FIRE PÅ RAD:
FIRE PÅ RAD:  I Premier League har Liverpool virkelig fått opp dampen etter fire poeng på de tre første rundene. Nå er det kun to opp til City på toppen.

Selv fotballikonet Diego Maradona trekker spesielt frem Klopp av dagens managere.

Etter tolv måneder i klubben forteller tyskeren at han ikke har fokusert på hvor fort Liverpool utvikler seg, men at han hele tiden har vært trygg på at laget blir bedre.

– Det har gått fort

– Det har vært et hektisk, intenst år. Det har vært noen opp- og nedturer, men alltid med et optimistisk syn på fremtiden. Jeg tror det er noe vi fortsatt har, sier han.

– Det er en jobb vi må gjøre. Alle trives med å jobbe sammen, og ting er mye bedre når man liker det. For min del føles det ut som et kort år! Det har gått fort. Forhåpentlig kommer jeg til å ha mange flere år her.

– Jeg har aldri tenkt på hurtigheten eller tempoet av fremgangen vår. Jeg visste bare at vi ville bli bedre. Sånn er livet. Selv når du er god, er du nødt til å bli bedre ettersom lagene rundt deg også blir bedre. For å være med å racet, betyr utvikling alt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]