Les statistikk før avspark:Det blir «alltid» en vinner

Ingen har slått Liverpool i ligaen flere ganger enn Manchester United.

17. okt 2016 kl 13.51 Marius Rabben

Kveldens kamp blir det 197. nordvestderbyet. Manchester United har vært best historisk sett, med 79 seire mot Liverpools 65. Det har endt uavgjort 52 ganger.

Bare én av de 21 siste ligakampene har endt uavgjort. På 48 møter i Premier League har det endt målløst kun én gang – i september 2005.

United med seier i 12 av 24 på Anfield

Gjennom samme periode har Liverpool slått rivalene 13 ganger i ligaen. Av 24 møter på Anfield har vertene seiret i åtte dem.

United står med 27 triumfer på de 48 ligakampene siden 1992. De har vunnet halvparten av sine 24 turer til Anfield.

Faktisk har ingen slått Liverpool like mange ganger i Premier League som Manchester United.

Denne sesongen har Liverpool scoret 18 ligamål hittil. Kun én gang i Premier League-æraen har Liverpool scoret flere ganger – 22 mål i 2009 – og med 16 poeng er det kun i 1996 og 2008 at de hadde bedre fangst (17 poeng) etter sju kamper.

Daniel Sturridge kan få sin 100. kamp for Liverpool i kveld, og står foreløpig med imponerende 55 mål.

Alle de fire siste ligakampene mot United har endt med nederlag for de helrøde. Det er den verste tapsrekka mot rivalene siden 2008.

Mange røde kort

Disse oppgjørene har sett hele 16 røde kort siden 1992. Kun Liverpools møter med Everton, som har produsert 21 utvisninger, har flere i Premier League.

Jürgen Klopp har møtt José Mourinho fem ganger tidligere, én gang i England. Det endte 3–1 mot Chelsea på Halloween i fjor. Totalt har Mourinho én seier mot Klopps tre.

I dag er det ett år siden Klopps debut som rød manager. Siden har Liverpool scoret mest (73) i Premier League, og de har høyest ballbesittelse i snitt (58,8 prosent).

Juan Mata har tatt del i fem scoringer på sine fire siste kamper mot Liverpool i ligaen, med tre mål og to assists.

Målfarlig Rooney

Kun Steven Gerrard, med åtte, har flere mål i disse oppgjørene i Premier League enn Wayne Rooney. Sistnevnte står med seks, like mange som Robbie Fowler.

Rooney har scoret 87 mål på bortebane i Premier League, noe som er flest sammen med Alan Shearer.

Manchester United har tre poeng mer nå (13) enn de hadde på samme tidspunkt under Louis van Gaal (16) forrige sesong.

Zlatan Ibrahimovic er Uniteds toppscorer med fire ligamål, men har ikke scoret på sine tre siste kamper. Det er hans lengste rekke uten ligamål siden januar 2015.

Siden debuten i februar har Marcus Rashford scoret fire mål mer enn noen andre United-spillere. Tenåringen står oppført med tolv nettkjenninger, alle turneringer inkludert.