– Det er ikke tvil om at vi fant riktig mann for jobben

Administrerende direktør Ian Ayre er veldig godt fornøyd med jobben Jürgen Klopp har gjort i sitt første år på Anfield.

6. okt 2016 kl 11.26 Einar Kvande

– Utenfra fokuseres det mye på Jürgens energi og følelsesutbrudd, men realiteten er at han er en veldig dedikert fyr, som verdsetter innspill fra andre mennesker, sier Ayre til Daily Express.

– En kar som assistentmanager Zeljko Buvac vil derfor ha sterk innvirkning på det som gjøres, legger han til.

– Om det er jeg, eierne, trenerstaben, speiderne eller den kommersielle avdelingen som kommer med innspill, så lytter alltid Jürgen.

Samarbeidsvillig

– Det er heller ikke sant at alt i klubben dreier seg om ham. Han er veldig samarbeidsvillig. Han er klar for å ta en diskusjon. Av og til vil han si sitt, og stå på det, og det bør han også gjøre, men han er en voksen kar som aksepterer at han ikke får alt som han vil.

Ayre mener det generelt sett er vanskelig å bli akseptert i fotball-England når du kommer fra et annet land og en annen liga.

– Det at så mange mennesker har stilt seg bak ham så raskt, sier mye om hvilken type han er.

– Kun det som skjer ute på fotballbanen i fremtiden vil avgjøre det, men jeg tror ikke vi kunne ha funnet en type som hadde passet bedre til denne klubben. Det som har skjedd i løpet av dette året har i alle fall svart til mine forventninger.

– Managerjobben i Liverpool er en enorm utfordring, og du vil oppleve opp- og nedturer. Men om vi fant riktig mann for jobben? Det er det ingen tvil om. Det er helt åpenbart.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]