Hva pressen skriver etter 2-1 mot Swansea:«Det er lov til å være optimistisk etter et år med Klopp»

Vi har sett på noe av det engelske aviser skriver etter snuoperasjonen i Wales.

2. okt 2016 kl 12.03 Torbjørn Flatin

Hva laget til Klopp er blitt på et år


Liverpool Echo, James Pearce

«I 45 minutter så Liverpool ut som det laget Jürgen Klopp arvet. Deretter viste de hva de nå har blitt. Det finnes ikke noen bedre måte å feire et år med Klopp i sjefsstolen enn å illustrere den forvandlingen som har funnet sted de siste 12 månedene.»

«Etter en styrkedemonstrasjon mot Leicester, Chelsea og Hull, var dette en seier av en annen sort på Liberty Stadium. Utkjempet og utspilt synes de røde å være i alvorlig fare for å gå på en kalddusj av et nederlag mot et Swansea som ikke har vunnet siden sesongens første ligakamp.»

«Vekket fra sin tornerosesøvn av moren av alle skjenneprekener, greide de røde å snu kampen på hodet. Swansea vaklet på det tunge underlaget, i en 2.omgang Liverpool dominerte. Presset ga til slutt resultat da Firmino ble dyttet overende av Angel Rangel og James Milner scoret fra straffemerket.»

«Optimismen hersker og med rette. De røde har ikke hatt noen lett reise. De har spilt fem av sine første ligakamper borte fra Anfield.»

«Det som også er klart er at ytterligere forbedringer må til dersom Liverpool skal holde følge med Manchester City i toppen av tabellen. Da corneren til Gylfi Sigurdsson ble headet ned av Borja og Fer kunne nette fra kort hold, var det baklengsmål nummer 16 på en dødball i det første året med Jürgen Klopp.»

Må få plugget igjen forsvarlekkasjer

The Express, Jim Holden

«Da Jürgen Klopp løftet en knyttet neve og feiret en seier som sendte Liverpool til 2.plass på tabellen bekreftet det også at Liverpool er mesterskapskandidater. En glimrende snuoperasjon ble utført gjennom mål fra Firmino og James Milner.»

«Hjemmelaget hadde presset Liverpool i senk og gjort at det mest dynamiske laget i Premier League så helt matte ut. Det var ingen liten prestasjon – men kunne de holde det gående? Det virket lite trolig og 2.omgang ble dominert av Liverpool, tydelig påvirket etter pause av en livlig preken fra Klopp.»

«Bevegelsen til Liverpools offensive spillere var fantastisk å se på og for blendende til at forsvarerne til Swansea greide å følge med da de hele tiden byttet posisjoner.»

«Et seiersmål virket uunngåelig, selv om det måtte et straffespark til i det 84. minutt. Milner tok vare på straffesparket med samme klasse og ro som han hadde vist i sin nye rolle som venstreback.»

«Liverpool har imidlertid ikke holdt buret rent på bortebane siden i februar og har sluppet inn mål i hver kamp i Premier League denne sesongen. Hvis laget til Jürgen Klopp skal kjempe om tittelen må hans forsvar få plugget igjen de lekkasjene

FORSVARSTRØBBEL -
FORSVARSTRØBBEL -   Nok en kamp hvor Liverpool ikke greide å holde buret rent.

Vanvittig med angrepsalternativer

The Mirror, David Maddock

«Dette, mer enn seieren mot Hull forrige uke, viste at Liverpool nå har styrken som skal til. De var bleke før pause, men viste karakter til å vinne en kamp hvor de tidligere ofte ville ha kastet bort poengene.»

«Sadio Mané har spilt bedre, uten tvil, men når han har ballen har ikke motstanderne peiling på hva som kommer til å skje. Det gir Liverpool en ekstra dimensjon.»

«Liverpool er nå i stand til å slå hurtige pasninger, de kan løpe lag i senk og de har vanvittig med angrepsalternativer.»

«Siden Klopp kom, er det bare et lag i Premier League som har sluppet inn flere mål på dødballer – Swansea! Det er en virkelig svakhet. Mot Swansea fikk de et baklengs alt for lett og det gjorde at de var på hæla under mesteparten av kampen.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]