– Det viktigste er å få erfaring

Den utlånte Liverpool-keeperen Ryan Fulton vil følge i kompisen Danny Wards fotspor.

7. okt 2016 kl 18.30 Marius Rabben

Fulton var blant en rekke debutanter på det skotske U21-landslaget som tapte 0–2 på Island torsdag. Selv om 20-åringen måtte hente to baller ut av nettet, imponerte han i elendige spilleforhold.

I kraftig vind og regn vartet Fulton nemlig opp med flere glimrende redninger, skriver den skotske avisen Scotsman. Selv er han glad for spilletiden.

– Landslagsfotball har vært nok en bonus for meg, sier målvakten etter U21-debuten.

Glad for regelmessig førstelagsfotball

Denne sesongen er Fulton førstevalg mellom stengene i Chesterfield i League One, og det er under ett år siden han fikk prøve seg på seniornivå for første gang.

– Jeg fikk A-lagsdebuten min i Portsmouth forrige sesong. Det var en herlig opplevelse for min del, og jeg likte det. Det var godt å spille førstelagsfotball.

– Nå er jeg i Chesterfield, og igjen er det godt å spille førstelagsfotball. Det viktigste for meg er å få erfaring. Landslagsfotball er også annerledes, men jo mer erfaring jeg får, desto bedre er det for meg, sier Fulton.

Nå håper han å ta like store steg som sin tre år eldre keeperkollega Danny Ward, som debuterte for Liverpool i vår og spilte i EM for Wales i sommer.

– Vil gjøre det samme

– Jeg jobbet mye med Danny Ward da vi begge spilte for klubben. Han har som kjent blitt lånt ut til Aberdeen og Huddersfield, og gjort det veldig bra. Målet mitt er å følge i Dannys fotspor, fortsetter Fulton.

– Når du ser hvor bra Danny har gjort det, ønsker jeg å gjøre det samme.

Gjennom flere år har Fulton trent sporadisk med førstelaget på Melwood, og han ble inkludert i pre-season-turen til Asia og Australia i 2015.

Den unge keeperen, som har vært i klubben siden han spilte på U10-nivå, begynte sommerens oppkjøring med Jürgen Klopps mannskap – før han ble lånt ut.

Klopp følger med

– Jeg ble kjent med stilen og karakteren hans. Det du ser, er det du får med ham, forteller han om Liverpool-sjefen.

– Han er en flott fyr. Han lot meg dra på utlån, og han har åpenbart litt tillit til meg, legger han til.

Fulton forklarer at det stadig kommuniseres mellom trenerne i Liverpool og Chesterfield for å holde apparatet på Melwood oppdatert om utviklingen hans.

Og han håper å bli inkludert i Klopps planer for fremtiden. I mellomtiden følger Fulton nøye med på Liverpool, som tidvis har imponert hittil i sesongen.

– Gitt klubben nytt liv

– Han har løftet klubben, sier han om Klopps første år på Merseyside.

– Det er som om han har gitt klubben et nytt liv. Vi gjør det veldig bra for øyeblikket, og vi kan være tittelutfordrere denne sesongen.

Fulton, utlånt frem til sesongslutt, har to år igjen av kontrakten med Liverpool. Neste kamp for ham og Skottland U21 er for øvrig mot Makedonia på bortebane tirsdag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]