– Divock er i mye bedre form enn for ett år siden

Jürgen Klopp mener at Divock Origi er i ferd med å komme i skikkelig god form igjen, og belgieren er dermed et utmerket angrepsalternativ for Liverpool-manageren.

29. okt 2016 kl 10.23 Einar Kvande

Origi har så langt ikke startet en eneste Premier League-kamp denne sesongen, men leverte en god kamp i ligacupen mot Tottenham tirsdag kveld, da han spilte til krampa tok ham.

– Da jeg kom hit, i oktober i fjor, var Divock langt unna førstelaget. Rundt januar/februar viste han oss hvilken god spiss han er. Etter skaden han fikk på vårparten trengte han litt tid, og slet med å finne rytmen igjen. Slik er det av og til for unge spisser, siteres Klopp av Liverpoolfc.com.

– Nå er det oktober igjen, og han er i utrolig mye bedre form enn for ett år siden. Jeg sa det til ham før Tottenham-kampen, og man kunne se at han spilte veldig bra før han fikk krampe. Han spiller bra nå.

– Han er fortsatt en ung spiller som har mer å lære. Slik er situasjonen hans, men alt lover bra. Vi er veldig glade for at han er i klubben, og at han er tilbake i form.

Tålmodighet er en dyd

Klopp forklarer hvorfor Origi ikke har fått mer spilletid i ligaen enn han har gjort så langt.

– I en mindre klubb får du spille hele tiden. I en større klubb må du benytte den spilletiden du får godt. Slik er det bare. Du signerer en kontrakt. Dette er en stor klubb. Vi ønsker å være et stort lag. Da må du ta den spilletiden du får, og gjøre det beste ut av den. Det er slik det fungerer, ikke bare for Divock, men for alle spillerne her.

– Jeg vil si at jeg har et godt forhold til Divock. Vi har gode samtaler. Om han kommer til å bli utålmodig? Kanskje. Hva kan jeg gjøre? Det kan skje, og jeg må håndtere det. Vi kan snakke om det. Livet som fotballspiller er ikke alltid en dans på roser.

– Det er mye arbeid som skal gjøres, og av og til må du vente en stund. Når du ser tilbake på karrieren din i en alder av 35 år, ønsker du at du har blitt en så god spiller som mulig. For å klare det må du benytte deg av hver eneste treningsøkt, og Divock er på god vei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]