Ian Ayre om supporter-investeringer ved utvidet stadion:– En samtale vi bør ha

Ian Ayre har møtt LFCs offisielle supporter-komité, og svarer på spørsmål i forbindelse med ytterligere utvidelse av Anfield.

12. okt 2016 kl 00.09 Lars Frøsland

På det siste møtet med LFC Supporter Committee ble Ian Ayre stilt spørsmål i forbindelse med utvidelse av Anfield Road End-seksjonen. Deriblant er han positiv til supporter-investeringer – dersom eierne ikke finner en økonomisk modell de er tilfreds med.

– Ian Ayre sa at det er en samtale vi bør ha (supporter-investeringer). Han var ikke i en posisjon til å snakke på vegne av eierne eller deres planer, men det er et interessant forslag som er verdt å kikke på, skriver komiteen i sitt referat.

70 millioner pund

Ayre sier 6000 nye passer på Anfield Road vil koste om opp mot 70 millioner pund, noe som tilsvarer om lag 700 millioner kroner.

Ayre sier det vil ta cirka 15 år å nedbetale med billettinntekter som grunnlag. Han sier eierne må finne en lønnsom modell, før dette kan bli en realitet:

Tribune bak målet gir ikke samme hospitality-muligheter. Ser man dette bare med billettinntekter som betaling, er det ikke en smart business-investering, sier Ayre til komiteen.

– Klubben må finne den riktige økonomiske modellen, og kun da vil det være det riktige tidspunktet til å ta dette videre.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]