En sjanse for Stewart?

Han har fått spilletid i ligaen mot klubber som Arsenal, Chelsea og Tottenham denne sesongen. Nå håper Kevin Stewart på nye minutter på banen, når Spurs kommer på besøk i ligacupen.

25. okt 2016 kl 11.44 Einar Kvande

– Det gjør alltid godt for selvtilliten og utviklingen din, når du vet at manageren stoler på deg i viktige kamper, sier Stewart til Liverpoolfc.com.

Innbytter

Totalt har London-gutten spilt fem kamper for Liverpool denne sesongen. Alle er innhopp fra benken.

– Jeg brukes som regel som innbytter i kamper hvor vi leder. Så jeg antar det er med tanke på å ikke slippe inn mål mot slutten, og for å øke energinivået ute på banen og ha spillere der ute som følger løpene og takler.

– Det er ofte veldig vanskelig å komme inn fra benken, for du vet ikke hvor intens kampen er eller hvordan det føles når du ikke har vært involvert fra start av. Men det er noe du må gjøre for å hjelpe laget.

– Jeg følger kampen nøye fra sidelinjen for å føle at jeg er en del av den i så stor grad som mulig, slik at jeg ikke får en følelse av å være en fremmed når jeg kommer inn. Det er uansett vanskelig, men alle slike småting er til hjelp.

Stewart kom til Liverpool etter å ha blitt frigitt av nettopp Tottenham. Derfor gleder 23-åringen seg litt ekstra foran kveldens kamp mot Spurs.

– Vi som ikke er i startoppstillingen til vanlig må sørge for at vi får den intensiteten vi trenger gjennom trening. I tillegg har jeg spilt noen U23-kamper.

– Det er ikke noe problem å være klar til kamp når det er bruk for deg. Det er slik jeg er, uansett hvordan situasjonen er. Jeg gjør mitt beste på trening, og yter 100% hele tiden. Da gjør du ikke mye feil.

Ejaria er en konkurrent

Unge Ovie Ejaria, som fikk sin førstelagsdebut i andre omgang av kampen mot Derby County i forrige runde i ligacupen, er blitt en direkte konkurrent til Stewart om en plass på laget.

– Det har vært flott å se utvilklingen hans. For ett år siden spilte han for U18-laget. Det er inspirerende å se ham spille. Jeg er glad på hans vegne, for jeg har sett alle stegene han har tatt i utviklingen.

– Det skal være konkurranse om plassene, og folk skal være ute etter de samme plassene. Det er slik det fungerer. Vi snakker med hverandre på trening. Det er en kamp mellom oss, men det er en morsom kamp.

– Både cupkamper og ligakamper er gode muligheter for oss. På dette nivået er det en god mulighet uansett hvilken turnering det dreier seg om. Alle følger med oss hele tiden, så uansett hva turneringen heter så er det bra for utviklingen vår om vi får spilletid.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]