For første gang dette årtusenet møtes Liverpool og Manchester United på Anfield i en mandagskamp.

12. okt 2016 kl 23.48 Marius Rabben

Vanligvis spilles det populære nordvestderbyet tidligere på dagen, ofte på oppfordring fra politiet, for å minimere risikoen for supporterbråk.

Mandagens storoppgjør er faktisk første gang klubbene møtes i en ligakamp foran The Kop på kveldstid siden mai 1999, ifølge Liverpool Echo.

Den gang ledet bortelaget 2–0 da Jamie Redknapp reduserte fra straffemerket, før Paul Ince sikret uavgjort på tampen.

Minneverdige kamper

Fem år tidligere, i januar 1994, var Manchester United foran med tre allerede etter halvspilt første omgang, men to mål av Nigel Clough før pause ga de helrøde håp. Elleve minutter før slutt kom utlikningen fra Neil Ruddock, noe som sørget for 3–3.

Tilbake i november 1985 var Liverpool-fansen også vitne til et imponerende comeback, denne gangen i ligacupens fjerde runde.

Gjestene tok en tidlig ledelse ved Paul McGrath, men Jan Mølby responderte på ypperlig vis i andre omgang. Dansken gjenvant ballen på egen halvdel, stormet umiddelbart mot boksen og hamret ballen i mål fra 17 meter.

Mølby ble også matchvinner fra straffemerket få sekunder senere.

Vant i Europaligaen forrige sesong

Sammen med 2–0-seieren over rivalene i Europaligaen i mars er det de eneste gangene Liverpool og United har møttes på 31 år.

Europaliga-seieren kom etter en scoringer av Daniel Sturridge på straffe og Roberto Firmino.

Det kommende møtet blir også Liverpools første mandagskamp i høst.

Forrige sesong spilte laget to ganger på mandager, begge i august: 1–0 over Bournemouth på Anfield, og 0–0 mot Arsenal borte.

I løpet av de fem siste sesongene har rødtrøyene spilt totalt tolv ligakamper med avspark mandag kveld, noe som har resultert i fire seire, fem uavgjort og tre tap.