– Fansen utgjør en forskjell på banen

I nordvestderbyet håper Emre Can på hjelp fra «den tolvte mann».

15. okt 2016 kl 13.16 Marius Rabben

En hofteskade på Gini Wijnaldum åpner døra for Emre Can til å få sin første kamp fra start denne sesongen når Manchester United besøker Anfield mandag kveld.

22-åringen ble byttet inn i begge de siste ligakampene før landslagspausen, og selv om rødtrøyene har fem seire på rad, inkludert cupen, mener han lagenes form ikke spiller så stor rolle i denne typen kamper

– Vi har selvtillit

– Dette er en veldig viktig kamp for oss. Jeg tror man må glemme de kampene som har vært, sier han til klubbens nettsider.

– Selvfølgelig bør man ta selvtillit fra de kampene, men et derby mot Manchester United er alltid annerledes. Vi har selvtillit nok til å si at vi vil vinne kampen, og vi skal gjøre vårt beste.

Klopp uttalte under pressekonferansen fredag at spillerne må utnytte støtten fra publikum i et slikt rivaloppgjør.

– Stemningen er alltid spesiell, og for meg er det en av de beste atmosfærene i verden, kanskje den beste, sier Can.

Den tolvte mann

– Supporterne våre er glimrende. De må vise det igjen mot Manchester United. De er som den tolvte mannen for oss. Hvis de pusher oss, utgjør det selvfølgelig en forskjell på banen. Det er alltid gøy å spille foran dem.

– Mot Manchester United vil det forhåpentlig være det samme, og sammen skal vi vinne kampen.

Selv om United har fire strake ligaseire over Liverpool før denne runden, var det merseysiderne som jublet mest etter Europaliga-kampene i mars.

– Kan matche det

Nå har laget fra Old Trafford skiftet manager og blant annet hentet Zlatan Ibrahimovic og brukt omtrent én milliard kroner på Paul Pogba.

Can frykter ikke duoen, og påpeker at også Liverpool har styrket seg i sommer.

– Vi tror vi kan matche det, for vi har en veldig sterk stall. De er begge veldig gode spillere, det vet vi, men vi har også hentet gode spillere. Vi føler oss trygge på oss selv.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]